Αθλητικά

Με 1-0 νίκησε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι τον Ατρόμητο

galeti_marescaΠαρά τις πολλές ελλείψεις βασικών του παικτών ο Ολυμπιακός έφυγε με το «τρίποντο» της νίκης από το Περιστέρι με γκολ του Όσκαρ στο 80΄ της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο έχοντας ως κορυφαίο τον Γκαλέτι και έμεινε προσωρινά μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα. Με 15λεπτη καθυστέρηση άρχισε το β΄ ημίχρονο εξαιτίας επεισοδίων στο γήπεδο από οπαδούς των δύο ομάδων.

Με τον τρόπο που συνηθίζει φέτος ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που απογοήτευσε. Οι γηπεδούχοι που προερχόντουσαν από δύο σερί νίκες είχαν τα προγνωστικά με το μέρος τους για ένα θετικό – αν μη τι άλλο – αποτέλεσμα απέναντι  στον ελλιπή Ολυμπιακό που προέρχεται – εκτός των άλλων – από τον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας την περασμένη Τρίτη από τον Πανσερραϊκό.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν ρίσκαρε, μπήκε μάλλον υποτονικά στο γήπεδο και είναι χαρακηριστικό ότι στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα δεν δημιούργησε ούτε μια σημαντική ευκαιρία.
Μορφή του αγώνα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που εξελίσσεται σε έναν μεγάλο ηγέτη των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή. Ο Αργεντίνος επιθετικός χαφ ήταν και απόψε ο κινητήριος άξονας της «μηχανής» των Πειραιωτών, μια μόνιμη πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους από τα άκρα.
Μετά από ένα άγονο και ανιαρό πρώτο μισάωρο όπου η μόνη φάση που άξιζε ήταν μια κεφαλιά του Μήτρογλου στο 1ο κιόλας λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Μάλιστα στο 30΄ ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα κοντά στο γκολ όταν ο Τάτος βρέθηκε απέναντι από το Νικοπολίδη, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα από σέντρα του Κουτσόπουλου, το σουτ του Σαρμιέντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε μόλις άουτ.

Το β΄ ημίχρονο άρχισε με 15λεπτη καθυστέρηση, λόγω εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Μερικοί εξ΄αυτών μπήκαν μέσα στο γήπεδο, αλλά με παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.
Οι “ερυθρόλευκοι” σαφώς βελτιωμένοι μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς και ασκούσαν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στα καρέ του Ατρομήτου. Στο 56΄ μετά από ωραία εναλλαγή Οσκαρ-Μήτρογλου, ο τελευταίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μιχαηλίδη. Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ζίκο στο 61΄, με τον Μήτρογλου να προσπαθεί να “κρεμάσει” τον γκολκίπερ τον Μιχαηλίδη, ο οποίος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 73΄ ο Νάστος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει το σώμα του στο σουτ του Μήτρογλου μέσα από τη μικρή περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 74΄ για τον Ολυμπιακό. Από παράλληλη σέντρα του Γκαλέτι ο Μήτρογλου αστόχησε προ κενής εστίας!

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 80΄ με το εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ που πέτυχε ο Οσκαρ, από πολύ όμορφη ενέργεια του Γκαλέτι από αριστερά. Στο 89΄ ο Γκαλέτι με ανάποδο ψαλίδι παραλίγο να πετύχει ένα πανέμορφο τέρμα, αλλά ο Μιχαηλίδης διόρθωσε το λάθος του και έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Νεμπεγλέρας, Νάστος

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Τάτος (78΄ Σφακιανάκης), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (82΄ Περόνε), Μπαζίνσκι, Καραγκούνης (67΄ Μπρίτο), Κάμπας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Κατσικογιάννης (81΄ Γιάννης Παπαδόπουλος), Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Οσκαρ (90΄+3 Γκαλίτσιος), Πάντος, Σοϊλέδης (69΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *