ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη

Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, καθώς σε αγώνα για τη 2η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε 1-0 της γηπεδούχου ομάδας με γκολ του Ντιόγκο στο 72′.

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις… λάτιν επιθετικές αρετές του. Μπλοκαρισμένοι οι Γκαλέτι και Μπελούτσι, με ανούσιες ενέργειες ο Λέτο και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ο Ντιόγκο, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.
Από τη δική της μεριά η Ξάνθη, με σωστή αμυντική τακτική κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού των αντιπάλων και στο ξεκίνημα είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως στην πρώτη (7′) και σε σέντρα του Σουάνη, ο Αγκάλι αστόχησε από κοντά και στη δεύτερη (11′) ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε το γύρισμα του Μασιέλ, πριν γίνει αποδέκτης ο Αγκάλι.

Στο β’ ημίχρονο ο Βαλβέρδε άλλαξε τον Κοβάσεβιτς με τον Στολτίδη, σε μια προσπάθεια να πάρει η ομάδα του τη μεσαία γραμμή, και τον Πάντο με τον Τοροσίδη, για να γίνει πιο επιθετική από τα άκρα. Για πρώτη φορά απειλητικός ο Ολυμπιακός έγινε στο 60′, όμως το σουτ του Μπελούτσι από καλή θέση ήταν πολύ άστοχο. Κι αφού στο 69′ ο Ζεβλάκοφ πρόλαβε και έβαλε το πόδι του, κόβοντας τελευταία στιγμή το σουτ του Αγκάλι μέσα από την περιοχή, ήρθε στο 72′ ο Γκαλέτι να σεντράρει από δεξιά και ο Ντιόγκο ανάμεσα από δύο παίκτες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς επιθετικό, καθώς αποχώρησε ο Ντιόγκο, ωστόσο δημιούργησε ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Στο 82′ και σε γύρισμα του Στολτίδη, ο Λέτο σούταρε και ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε, ενώ στο 83′ και σε γύρισμα του Λέτο, ο Γκαλέτι από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ. Ετσι το σκορ δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν χωρίς απώλειες από τα Πηγάδια.

Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

Κίτρινες: Τζιωρτζιόπουλος, Φλίσκας, Σουάνης, Βάλλας, Αγκάλι – Ντιόγκο, Λέτο, Τοροσίδης

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Στέλιος Κατρακυλάκης): Γκσπούρνινγκ (46′ Λυμπερόπουλος), Φλίσκας, Βάλλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Λορεφίσε, Μασιέλ (67′ Παππάς), Γκρζέλακ (76′ Πόι), Σουάνης, Ταϊντέρ, Αγκάλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (55′ Τοροσίδης), Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντούντου, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς (46′ Στολτίδης), Ντιόγκο (79′ Όσκαρ), Λέτο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *