Επικαιρότητα

Η ρύπανση “χτύπησε” και τις εξοχές της Αθήνας!

ripansi_aeraΗ πυκνή δόμηση στην Αττική, ακόμη και σε περιοχές που μέχρι πριν από μερικά χρόνια χαρακτηρίζονταν ως εξοχικές, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ανατολική Αττική, όπου ο καθαρός αέρας χάνεται και οι μετρήσεις δείχνουν συχνές υπερβάσεις του όζοντος, του βενζολίου και των αιωρούμενων σωματιδίων.
Οι ρύποι αυτοί εντοπίζονται ακόμη και στις πλαγιές των ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου.

Ακόμα και στο λόφο που βρίσκεται το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Παλαιά Πεντέλη, καταγράφονται συχνά κατά τη διάρκεια του χρόνου υπερβάσεις των πιο επικίνδυνων, για την υγεία μας, ρύπων της ατμόσφαιρας.

Στους περισσοτέρους δήμους των Μεσογείων και της ευρύτερης έκτασης της Ανατολικής Αττικής, σε λιγότερο από μία δεκαετία ο πληθυσμός διπλασιάστηκε.
Τα εξοχικά έγιναν μόνιμες κατοικίες.
Ο καθαρός αέρας που ήταν το κίνητρο αυτής της μετεγκατάστασης, νοθεύεται πλέον από τα αιωρούμενα σωματίδια, το όζον και τα οξείδια του αζώτου.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχει μπει τον τελευταίο χρόνο στο μικροσκόπιο του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους της περιοχής ανεβάζει και τις τιμές του βενζολίου, ενός ακόμα επικίνδυνου ρύπου για τον οποίο θα θεσμοθετηθούν όρια το 2010.

Σήμερα, ο Γέρακας, η Παλλήνη, το Πικέρμι, τα Γλυκά Νερά, η Παιανία, ακόμα και η Ανθούσα, είναι γεμάτες από πυκνοδομημένες γειτονιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *