Διάφορα

Η τριετία είναι η ελάχιστη χρονική διάρκεια μίσθωσης κυρίας κατοικίας

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣΗ τριετία είναι η ελάχιστη χρονική διάρκεια μίσθωσης κυρίας κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική σύμβαση μίσθωσης έχει καταρτιστεί από την 1η Ιουλίου 1997 και εφεξής (ν. 2235/1994), σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει για τουλάχιστον τρία χρόνια και αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Ακόμα, διευκρινίζει η δικαστική απόφαση, ότι η διάταξη που καθορίζει το χρόνο της μίσθωσης είναι αναγκαστικού δικαίου, γι΄ αυτό αν η συμφωνημένη χρονική διάρκεια της μίσθωσης είναι μικρότερη της τριετίας, η μίσθωση ισχύει για τριετία, ενώ αν συμφωνήθηκε διάρκεια μεγαλύτερη της τριετίας ισχύει η συμφωνημένη μεγαλύτερη διάρκεια.

Η δικαστική απόφαση αναφέρει επίσης ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι δεσμευτική και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (ιδιοκτήτη ακινήτου και ενοικιαστή), αλλά δεν έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν καταλαμβάνει μισθώσεις που προϋπήρχαν πριν από την 1η Ιουλίου 1997.

Πηγή:http://www.ert.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *