ΕκδηλώσειςΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θα γίνει τελικά το Φεστιβάλ Κόμικς “Βαβέλ” στην Αθήνα

Την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 350.000 ευρώ τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κόμικς “Βαβέλ”, στην Αθήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, ύστερα από απόφαση του υπουργού, Μιχάλη Λιάπη.

Ο χρόνος και ο τόπος του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, από την Οργανωτική Επιτροπή.

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1996 από το Γκάζι, και πλέον αποτελεί διοργάνωση με διεθνή φήμη και σημείο συνάντησης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, φαίνεται πως ξεπερνά το “σκόπελο” που παραλίγο να οδηγήσει στην οριστική ακύρωση της για φέτος.

Αιτία στάθηκε η αδυναμία εκταμίευσης του συνόλου των χρημάτων της περσινής επιχορήγησης, ύψους 150.000 ευρώ, κάτι που “έδεσε” τα χέρια των υπεύθυνων του Φεστιβάλ.

Παρά το ότι η “Βαβέλ” ήταν ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, εντούτοις παρέμενε μετέωρη οικονομικά, γεγονός για το οποίο τον περασμένο Ιούλιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλης Κοροβέσης απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού .

Έτσι λοιπόν καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις της πόλης, που έχει καταγράψει στο ενεργητικό της συμμετοχές από “ηχηρά” ονόματα του χώρου όπως ο Λουστάλ, ο Μποέμιους, ο Μουνιόθ, ο Κίνο και ο Ντριγιέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *