Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν αστυνομικοί που “πουλούσαν προστασία”

Δύο αστυνομικοί -εκ των οποίων ένας συνταξιούχος- καταδικάστηκαν από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσαν “προστασία” σε κατάστημα με “φρουτάκια”. Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο κι έναν πρώην αστυφύλακα, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν αντιστοίχως ποινές φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή και 34 μηνών -εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την μέρα- καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε επιπλέον για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι χρηματίζονταν από το Μάρτιο του 2004 ως το Φεβρουάριο του 2005, από ιδιοκτήτη καταστήματος με τυχερά παίγνια, προκειμένου να τον ενημερώνουν για τυχόν ελέγχους από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η “ταρίφα” των δύο αστυνομικών, που εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στο Ι’ Τμήμα Ασφαλείας Νεαπόλεως, ανερχόταν σε 500 ευρώ το μήνα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο καταστηματάρχης κατήγγειλε τους δύο αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Ακολούθως, οι “αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. “έστησαν” επιχείρηση για τη σύλληψη των επίορκων αστυνομικών, προσημειώνοντας τα χρήματα, που επρόκειτο να τούς παραδώσει ο καταστηματάρχης για το “μηνιάτικο” του Φεβρουαρίου.

Απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και έκαναν λόγο για συκοφαντίες σε βάρος τους. Η ποινή που τους επέβαλλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είναι η ίδια μ’ αυτήν του πρωτοβάθμιου. Για την παραπάνω υπόθεση οι δύο αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας, που τους επέβαλλε την ποινή της απόταξης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *