ΜΟΥΣΙΚΗΣυναυλίες (Live)

Θλίψη για τον θάνατο του David Bowie

David BowieΣοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο και στα εκατομμύρια των θαυμαστών του ανά τον κόσμο η είδηση του θανάτου του θρύλου της ροκ David Bowie, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Κυριακή, από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.

«Ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός David Bowie έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών» μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews επικαλούμενο επιβεβαιωμένη πληροφορία από τον βιογράφο του.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο» ανέφερε ο βιογράφος του Στιβ Μάρτιν.

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Ντέιβιντ Μπόουι (αγγλικά: David Robert Jones, David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947 – 10 Ιανουαρίου 2016) ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ζίγκι Σταρντάστ. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του Fame που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, 2 μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του. Είχε διαγνωστεί με την ασθένεια 18 μήνες νωρίτερα.

[relatedYouTubeVideos relation=”keywords” terms=”David Bowie” max=”8″ orderBy=”published” id=”RYTV-InPage” width=”475″ height=”240″ random=”12″ showVideoTitle=”true”]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *