Επικαιρότητα

Ικανοποιημένος ο Αλέξης Τσίπρας από τις δημοσκοπήσεις

Την ικανοποίηση του για τα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε ικανοποιημένοι, αφού αποτυπώνεται σε κάθε περίπτωση τριπλασιασμός των δυνάμεων μας. Είναι λογικό να κριθούμε σε βάθος χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δημοσκοπικό, αλλά κοινωνικό ρεύμα”.

Σχολιάζοντας ο Αλέξης Τσίπρας, τα όσα εξήγγειλε από την Πάτρα την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σχετικά με το ΕΣΠΑ 2008-2013, είπε ότι “δεν πρέπει να μιλάμε για πλασματικούς δείκτες, αλλά για πραγματικούς στην πιο υποβαθμισμένη Περιφέρεια της χώρας με τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικές υποδομές”.

Απαντώντας στη συνέχεια σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “στην πολιτική δεν μετράει το μέικ άπ”. Και συνέχισε: “Οι δικές μας προγραμματικές θέσεις συμβαδίζουν με την κοινή λογική” και παρέπεμψε “στο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο” όπως είπε, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα εκπονηθεί σύντομα.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια πρόσφατες βολές της γενικής γραμματέως της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα είπε μεταξύ άλλων «ότι τα στελέχη του ΚΚΕ θα κουραστούν μέχρι να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις τους, πως ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα γίνει δύναμη του κατεστημένου». Στη συνέχεια όμως ανέφερε ότι “στόχος του Συνασπισμού είναι να απαντά σε αυτές τις επιθέσεις, με αντεπιθέσεις φιλίας”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αρχικά με εκπρόσωπους γιατρών και εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για απαξίωση του ΕΣΥ, ενώ χαρακτήρισε τους γιατρούς “ανθρακωρύχους με λευκή μπλούζα”.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και τον καταυλισμό Αγανών μεταναστών, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, μίλησε με τους μετανάστες και έκανε λόγο για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από όλους, πρωτίστως όμως όπως είπε από την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως δήλωσε “είναι ντροπή για την χώρα να ζουν άνθρωποι κάτω από αυτές τις συνθήκες”, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές”.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με κατοίκους που μένουν δίπλα από τον καταυλισμό.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *