Επικαιρότητα

Και δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

gripi_m56Δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα, Τρίτη, από το Ινστιτούτο Παστέρ.Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο. Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ προέβη σε σχετική ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υφίσταται κίνδυνος για πολίτες και επισκέπτες της χώρας μας.

«Το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ επιβεβαίωσε σήμερα την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο. Βρίσκεται στην κατοικία του όπου και θα ακολουθηθεί η θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους και για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλάτησης. Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας.
Υπενθυμίζουμε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.
Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων”, αναφέρει η ακακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ, 2.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου έχουν τεθεί σε καραντίνα στο Σίδνεϋ μετά τον εντοπισμό κρούσματος της γρίπης των χοίρων σε δυο 5χρονα παιδιά που επιβαίνουν σε αυτό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κρούσματα φθάνουν τις 13.000 σε 46 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *