Επικαιρότητα

Καταλήψεις σε 100 γυμνάσια και λύκεια σύμφωνα με την ΟΛΜΕ

Ξεπερνούν τα 100 τα γυμνάσια και λύκεια, που τελούν υπό κατάληψη, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ. Βασικά αιτήματα των μαθητών η βελτίωση των κτιριακών υποδομών με τη δημιουργία εργαστηρίων, κλειστών γυμναστηρίων, και περισσότερων αιθουσών διδασκαλίας και η κάλυψη των κενών θέσεων σε ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Οι καθηγητές πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, για τη δραματική, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
Οπως δηλώνουν οι βασικές αιτίες του προβλήματος εντοπίζονται “στην εφαρμογή του νέου νόμου, σε συνδυασμό με την προχειρότητα των συνολικών σχεδιασμών του ΥΠΕΠΘ, στην αβεβαιότητα για το τι κάθε φορά θα ισχύσει, το γεγονός πως τα βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα είναι ακατάλληλα επειδή προέρχονται από διάφορους άλλους τύπους σχολείων και, τέλος, στην εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια των εκπαιδευτικών”.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα, όπως καταγγέλλουν, κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση από τις αναθέσεις μαθημάτων ειδικότητας, καθώς επίσης για τα άλλα, από την έλλειψη επαρκούς σχολικής στέγης και την ύπαρξη υπεράριθμων τμημάτων.

Σήμερα, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας διοργανώνει φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει βαθιές τομές στην παιδεία και δεσμεύεται για τη διάθεση του 5% του ΑΕΠ για την εκπαίδευση και του 2% για την έρευνα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, που επισκέφτηκε χθες το πρωϊ, το 12ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Καταλήψεις σε 100 γυμνάσια και λύκεια σύμφωνα με την ΟΛΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *