DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTSΚάντο μόνος σου

DIY: Κερωμένα λουλούδια που αντέχουν στο χρόνο

Κερωμένα λουλούδια που αντέχουν στο χρόνο. Πόσες φορές μια όμορφη ανθοδέσμη που μας πρόσφεραν, ένα μπουκέτο λουλούδια που μας αρέσει ή ένα μόνο τριαντάφυλλο που έχει συναισθηματική αξία για μας, θέλουμε να το διατηρήσουμε για περισσότερο καιρό;
Μια εύκολη τεχνική με κερί για να διατηρήσουμε τα αγαπημένα μας λουλούδια για πολύ καιρό και να στολίσουμε το χώρο μας

Θα χρειαστούμε:

– Λoυλούδια της προτίμησής μας. Μπορούμε να πειραματιστούμε με ότι λουλούδια ή βότανα προτιμάμε για τις ανθοσυνθέσεις μας όπως στάχυα  ή και λεβάντες.

Παραφίνη από καταστήματα που πουλούν κεριά ή είδη χειροτεχνίας. Επιλέγουμε διάφανη ή  με χρώμα αν θέλουμε

– Μια παλιά κατσαρόλα και ένα μικρότερο σκεύος για το μπεν μαρί.

-Λίγο σπάγκο

Κόβουμε την παραφίνη σε μικρότερα κομμάτια και τη λιώνουμε προσεκτικά  σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί ομοιόμορφα και να μην έχει κομμάτια. Προετοιμάζουμε τα  λουλούδια της επιλογής μας αφαιρώντας επιμελώς τα μαραμένα φύλλα και πέταλα που τυχόν υπάρχουν. Δένουμε ένα μικρό κομμάτι σπάγκου στην άκρη του κάθε  μίσχου για να το κρεμάσουμε μετά.

Μόλις λιώσει η παραφίνη κρατάμε προσεκτικά το λουλούδι από το μίσχο και το βουτάμε στη παραφίνη προσέχοντας να πάει παντού. Τοποθετούμε το λουλούδι σε ένα γυάλινο βαζάκι ή ακόμα καλύτερα το κρεμάμε με ένα σπάγκο από ένα ράφι ή όπου μπορείτε να το κρεμάσετε.

Tip: Xρησιμοποιήστε μια παλιά συρμάτινη κρεμάστρα της ντουλάπας και κρεμάστε τη σε ένα πόμολο της κουζίνας.
Προσοχή στρώνουμε από κάτω παλιές εφημερίδες ή περιοδικά για να αποφύγουμε τα ατυχήματα μια και θα πέσουν μερικές στάλες από το κερί.
Αφήνουμε τα λουλούδια να στεγνώσουν πολύ καλά για μερικές ώρες.

Μόλις στεγνώσουν τα άνθη ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα κοτσάνια του λουλουδιού που δεν είχαν μπει στη παραφίνη και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά πάνω σε μία λαδόκολλα . Τα κερωμένα μας λουλούδια είναι έτοιμα για να τα χαιρόμαστε στο σπίτι μας  για πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *