Επικαιρότητα

Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τους δράστες

Με προσαγωγές υπόπτων, καταθέσεις και στοιχεία από τον τόπο της αιματηρής συμπλοκής της χασισοφυτείας στις Μαλάδες Κρήτης, προσπαθούν οι αστυνομικοί να βρεθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα κοντά στον αδίστακτο δράστη. Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του του 38χρονου αστυφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών, Θεόδωρου Γεννιτσαρίδη που τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σοβαρή αλλά σταθερή, κρίνεται και η κατάσταση της υγείας του δεύτερου τραυματία αστυνομικού, ενώ εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, ο τρίτος.

Στο νοσοκομείο μετέβη από την Αθήνα ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου , επικεφαλής κλιμακίου γιατρών για να εξετάσουν την πορεία της υγείας των τραυματιών αστυνομικών. “Η Πολιτεία είναι εδώ. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των συνανθρώπων μας αστυνομικών, που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου”. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου αμέσως μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης, η οποία έγινε υπό την προεδρία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και είχε θέμα την καλύτερη και πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης των αστυνομικών, που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από προχθές, μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Ο Υφυπουργός Υγείας, έφτασε στο Ηράκλειο της Κρήτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” κ. Καραμπίνη, τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου κ. Λιάπη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας – Διευθυντή Νευροχειρουργικής του Ερυθρού Σταυρού κ. Βάρσο. Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι “διαπιστώθηκε, ότι η αντιμετώπιση από ιατρικής πλευράς είναι άριστη, ενώ όλοι οι διακεκριμένοι συνάδελφοι γιατροί, που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν επί της αγωγής, που ακολουθείται”. Και συμπλήρωσε: “τα δύο περιστατικά είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα και είναι πολύ νωρίς ακόμη, για να προβούμε σε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Είμαι βέβαιος, πως οι συνάδελφοι γιατροί θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους, ώστε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους”. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός και οι θεράποντες γιατροί ενημέρωσαν λεπτομερώς τους συγγενείς των νοσηλευόμενων τραυματιών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εστάλησαν διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης ώστε να εξεταστούν για γενετικό υλικό. Οι έρευνες στο Ηράκλειο και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί που δέχτηκαν την επίθεση, θα δουν και φωτογραφικό υλικό υπόπτων μήπως αναγνωρίσουν τον δράστη της επίθεσης.

Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για εγκληματικότητα

Στο θέμα της επίθεσης κατά των τριών αστυνομικών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι παρά τις εξαγγελίες που είχαν γίνει με αφορμή την υπόθεση των Ζωνιανών, “ξανακύλησε αίμα αστυνομικών”, ενώ “με νέες ανακοινώσεις ο υπουργός Εσωτερικών μας λέει ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν”. “Φαινόμενα εγκληματικότητας όπως αυτό δεν καταπολεμούνται με ανακοινώσεις, αλλά μόνο με σχέδιο, πολιτική βούληση και όταν η κυβέρνηση δίνει το παράδειγμα και αυτό δίνεται όταν αποδοκιμάζεται, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, η εμπλοκή στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού σε μια παρόμοια υπόθεση, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία σε υπόθεση ναρκωτικών” τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *