Επικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη θέση Αγνόντας στη Σκόπελο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο, ενώ το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Έως τώρα έχει αποτεφρωθεί πευκοδάσος 2.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας όταν αγρότης στην περιοχή του Αγνώντα προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα. Όμως λόγω των δυνατών ανέμων έφτασε γρήγορα μέχρι το χωριό Στάφυλος, καλύπτοντας με μεγάλη ταχύτητα απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 24 πυροσβέστες με τα πέντε οχήματα του νησιού, 25 μέλη πεζοπόρου τμήματος, ενώ ενισχύσεις έφτασαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έξι οχήματα από τον Βόλο, την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, ενώ με σούπερ πούμα έφτασαν από την Αθήνα 30 πυροσβέστες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος από σήμερα το πρωί και δυο καναντέρ, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες. Ο ένας κάηκε στα χέρια, ενώ ο δεύτερος παρουσίασε πρόβλημα στην όρασή του, εξαιτίας των καπνών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Αργαλαστή Πηλίου και στην Αγιά Λάρισας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου στα Μέθανα σε θαμνώδης έκταση όπου επιχειρούν 2 καναντέρ και 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *