Επικαιρότητα

Μειώνει την τιμή του γάλακτος η Vivartia

gala5Κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών και των άλλων γαλακτοβιομηχανιών αναμένεται να παίξει η απόφαση της Vivartia να μειώσει την τιμή του φρέσκου γάλακτος κατά 26%. Πλέον το γάλα ΔΕΛΤΑ θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ προς 1 ευρώ το λίτρο. Το Υπ. Ανάπτυξης καλεί όλες τις γαλακτοβιομηχανίες που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής φρέσκου γάλακτος να αναλάβουν το μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Την ώρα που η οικονομική κρίση πλήττει τόσο τις γαλακτοβιομηχανίες όσο και τους κτηνοτρόφους, η απόφαση της Vivartia να μειώσει την τιμή στο φρέσκο γάλα αποτελεί κίνηση που ταράσσει τα νερά στην αγορά.

Πλέον το γάλα ΔΕΛΤΑ στη συσκευασία του ενός λίτρου θα πωλείται, στα σούπερ μάρκετ προς 1 ευρώ από 1,35 ( πτώση 26%) και στα αρτοποιεία & παντοπωλεία 1,20 από 1,58, (πτώση 24%).

Παρότι άλλες βιομηχανίες γαλακτοκομικών αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης τιμών δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει λόγω ανταγωνισμού.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης καλεί όλες τις γαλακτοβιομηχανίες που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής φρέσκου γάλακτος να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πλέον θα αναγράφεται στη συσκευασία φρέσκου γάλακτος η χώρα προέλευσης, και θα τοποθετούνται σε ξεχωριστές θέσεις, το φρέσκο και το μακράς διαρκείας.

“Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τις εξαγγελίες της VIVARTIA για μείωση των τιμών του φρέσκου γάλακτος και τις δηλώσεις της κυβέρνησης. Η ληστεία που υφίστανται, από τους επιχειρηματικούς ομίλους που ελέγχουν το γάλα, θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει, γιατί ενώ αυτοί αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές από τους παραγωγούς, το πωλούν τρεις και τέσσερις φορές πιο ακριβά”, τονίζει το ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *