Επικαιρότητα

Ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο με 153 ναι, 7 διαγραφές από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με 153 ψήφους υπερψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του τρίτου Μνημονίου, ενώ οι επτά βουλευτές  (ένας της ΝΔ και έξι του ΠΑΣΟΚ) που διαφοροποιήθηκαν από  τη θέση των κομμάτων τους, διαγράφηκαν από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, αμέσως μετά την ψηφοφορία. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε εξερχόμενος από τη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ένα αποφασιστικό βήμα στην ανάκαμψη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό τουςκαταψηφίστηκαν από 128 βουλευτές , 18 βουλευτές δήλωσαν  «παρών» και ένας , ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζε, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του.

Μετά από μια 14 ωρών εκρηκτική συνεδρίαση της Βουλής, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η βουλή με  αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αποφάσισε ως εξής: Υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών» οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Η έκπληξη της ψηφοφορίας, ήταν το «παρών» του  βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη,  ο οποίος αμέσως διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα με απόφαση του κ. Σαμαρά.

Διαφοροποιήθηκαν τελικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι αμέσως μετά διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου) οι εξής βουλευτές:  Κώστας Σκανδαλίδης που απουσίαζε από την ψηφοφορία,  «όχι» ψήφισαν ο Θόδωρος Παραστρατίδης και ο Μιχάλης Κασσής, «παρών» ψήφισαν ο Γιώργος Κουτσούκος, η  Άντζελα Γκερέκου και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Από τη ΔΗΜΑΡ, «παρών» δήλωσαν  όλοι οι βουλευτές εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, οι οποίοι καταψήφισαν.

Το «κόμμα» των Ανεξάρτητων βουλευτών άρχισε πάλι να μεγαλώνει! Μετά τις αποχωρήσεις και τις βραδινές διαγραφές , αριθμεί συνολικά, οκτώ βουλευτές. Μάλιστα, στα πρότυπα της προηγούμενης βουλής, οι «Ανεξάρτητοι», ζήτησαν και πήραν το λόγο πριν από την ψηφοφορία με εκπρόσωπό τους τον βουλευτή κ. Μιχελογιαννάκη, ο οποίος μίλησε εκ μέρους τους για 3΄

Το «κόμμα» των Ανεξάρτητων αλλάζει και την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και  περιλαμβάνει  τους εξής:

-Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που εκλέχτηκε με τη ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης  και ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τα μέτρα, πριν τεθούν σε ψηφοφορία. Είναι η δεύτερη φορά που ανεξαρτητοποιείται , καθώς στην προηγούμενη βουλή είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και διαγράφηκε μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή χάνει μια έδρα και αριθμεί πλέον 16 βουλευτές.

– Γιώργο  Κασαπίδη, βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ , ψήφισε «παρών» στο Μνημόνιο ΙΙΙ και διαγράφηκε μειώνοντας τη δύναμη του κόμματός του στη Βουλή από 129 σε 128 βουλευτές

– Κώστας Σκανδαλίδης ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκε στην Α΄Αθήνας διαγράφηκε διότι απουσίαζε από την ψηφοφορία

– Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστρατίδης, διαγράφηκε γιατί όπως είχε προαναγγείλει, καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙΙ.

-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα ΙωάννιναΜιχάλης Κασσής, ο οποίος εκλέχτηκε υπερσκελίζοντας σε ψήφους τον Γ΄αντιπρόεδρο της βουλής Γιάννη Αργύρη και ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του κατευθείαν στα κανάλια, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πριν από την ψηφοφορία.

-Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ  Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος είχε δηλώσει «παρών» και στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά όχι και από το κόμμα και επανήλθε προεκλογικά για να ξαναψηφίσει «παρών» στο Μνημόνιο ΙΙΙ και να διαγραφεί.

– Η βουλευτής  Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ  Άντζελα Γκερέκου, η οποία φέρεται να διαφώνησε και να ψήφισε «παρών» στο Μνημόνιο ΙΙΙ διότι ήταν απολύτως αντίθετη με μέτρα που αφορούν στον τουρισμό,  όπου είχε διατελέσει υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ . Μετά το «παρών», διαγράφηκε.

Ο  βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, πρώην υφυπουργός Υγείας ο οποίος διαρκώς διαφοροποιούνταν από την επίσημη θέση του προέδρου στηλιτεύοντας τη συνεργασία με τη ΝΔ, ψήφισε «παρών» και διαγράφηκε.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ από 33 βουλευτές, μειώθηκε στους 27

[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *