Επικαιρότητα

Με σκόνη και ζέστη αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα

Νέο σύννεφο αφρικανικής σκόνης πλησιάζει την Ελλάδα και θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές αρχής γενομένης από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα φτάσει έως και τους 32 βαθμούς, ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη ο υδράργυρος θα πέσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Για το Πάσχα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται γενικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα, αναμένονται για:

Τη Μεγάλη Δευτέρα: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Οι άνεμοι: στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η μέγιστη τιμή της στα βόρεια στους 26 με 28 βαθμούς και στα υπόλοιπα στους 30 με 32 βαθμούς. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Τη Mεγάλη Τρίτη: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές σε Hπειρο, Δυτική Στερεά και Μακεδονία. Οι ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τη Mεγάλη Τετάρτη: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Μακεδονία και Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι: θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Mεγάλη Πέμπτη: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι ενισχυμένοι κυρίως στο Αιγαίο βόρειοι άνεμοι.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *