ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Ξάνθη 2-1

Αν και έπαιζε με δέκα παίχτες για μισή ώρα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από τα “Πηγάδια” κερδίζοντας την Ξάνθη με 2-1 στην 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Ρουκάβινα αποδείχτηκε “χρυσή” αλλαγή για τον Χενκ Τεν Κάτε καθώς πέτυχε το νικηφόρο τέρμα του “τριφυλλιού” (83′). Ο Παναθηναϊκός είχε ανοίξει το σκορ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (22′), ενώ Η Ξάνθη είχε ισοφαρίσει με τον Σουάνη (57′).
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Παναθηναϊκό που ήταν πολύ καλύτερος από τους ακρίτες και ήξερα τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Λογικό λοιπόν να προηγηθεί στο σκορ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (22′) που εκμεταλλεύθηκε την μπαλιά του Νίνη και με πλασέ από κοντά σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα 0-1. Νωρίτερα, ο Βραζιλιάνος είχε κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Γκσπούρνινγκ (7′) και σουτ από καλή θέση ψηλά άουτ (21′). Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ξάνθη που όχι μόνο ισοφάρισε (57′) με κεφαλιά του Σουάνη (1-1) αλλά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να παραβιάσει και δεύτερη φορά την εστία του Γκαλίνοβιτς. Οι “πράσινοι” λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκαν υποχρεώθηκαν να συνεχίσουν με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Σαριέγκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα (59′) αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Στο 83′ ο Παναθηναϊκός βγήκε στη κόντρα επίθεση με τους Κλέϊτον και Ρουκάβινα και ο τελευταίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Κίτρινες: Αγκάλι, Παπαδημητρίου, Ταϊντέρ – Γκούμας
Κόκκινες: 59′ Σαριέγκι (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος (20′ Φεριέ), Ζουέλα, Ντοριβάλ (46′ Ταϊντέρ), Σουάνης, Γκρζέλακ, Πόι (73′ Παππάς), Αγκάλι.
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης (73′ Μελίσσης), Νίνης (66′ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (60′ Ρουκάβινα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *