θέατρο

«Μωρό μου» με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, στο Θέατρο Χυτήριο

«Μωρό μου» με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, στο Θέατρο Χυτήριο

Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, ερμηνεύει τον ρόλο μιας γυναίκας που «διανυκτερεύει»… στον θεατρικό μονόλογο «Μωρό Μου» σε κείμενο της ίδιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής.

Μια γυναίκα μετράει τη ζωή της. Δεν περιμένει τίποτα. Η μήπως περιμένει;…. Νοσταλγεί, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται. Λέει πώς δεν θυμώνει πιά. Τζογάρει στον έρωτα… Μια γυναίκα: έζησε, απόλαυσε, σημάδεψε, σημαδεύτηκε… Μια γυναίκα σε αέναη αναζήτηση…
Ιούνιος. Στη γιορτή του Κλήδονα. Η κυρία Μαρία εδώ. Με θέα την Ακρόπολη. Εδώ. Πιστή στο νυχτερινό της ραντεβού, αργά το βράδυ, στις 5. Εδώ πάντα καταλήγει, μετά απο πολύωρο περπάτημα στους δρόμους της Αθήνας. Εδώ, στην δική της πρωτεύουσα.

Συντελεστές:
Κείμενο / Ερμηνεία: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνική εγκατάσταση: Θανάσης Καλογιάννης
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Μιλάει:
« Κυρία Μαρία γιατί δεν πας σπίτι; Ξέμεινες! Ρουφιάνα της νύχτας!
Εσύ και τα τσιγάρα σου
Εσύ κι οι μουσικές σου
Για να παρατηρείς
Για να σαρκάζεις
Για να περιφέρεσαι γύρω απ’ την ιστορία σου
Για να νοσταλγείς
Για να λες πως δεν θυμώνεις πια
Για να τζογάρεις στον έρωτα
Για να αναζητάς την αγάπη
Κυρία Μαρία των γηπέδων, κλέψε μια γαρδένια. Βαλ’ την στο στήθος σου. Σου πάει.
Καλό σου ξημέρωμα.»

Ο χρόνος που διαρκεί ο λόγος της κυρίας Μαρίας είναι πραγματικός. Από τις 5:00 αργά το βράδυ μέχρι 6:05 το πρωί, όταν ακριβώς έρχεται το πρώτο φως, στις 24 Ιουνίου του 2016.
[box type=”success” ]ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Θεατρικός Μονόλογος «Μωρό μου» με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, στο Θέατρο Χυτήριο στον Κεραμεικό, με 7€ από 12€ [/box]

Θέατρο Χυτήριο

Το καλοκαίρι του 2012 το θέατρο Χυτήριο αναλαμβάνει η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου με όραμα να δημιουργηθεί στην καρδιά της Αθήνας ένα σημείο πολιτισμού φιλικό σε νέους καλλιτέχνες και για όλες τις τέχνες.

Οι εγκαταστάσεις του Χυτηρίου περιλαμβάνουν Θέατρο (150 θέσεων), Cafe/Bar (στο οποίο πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναντήσεις) και έναν υπέροχο κήπο ίσως τον μοναδικό στο Γκάζι, όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του παρακολουθώντας θέατρο ή ακούγοντας μουσική.

Η κάθε μέρα στο Χυτήριο είναι μοναδική και με διαφορετική εκδήλωση! Με πίστη και δημιουργικότητα, κόντρα στο μαύρο που μας πλασάρουν από παντού, ο Πολυχώρος Χυτήριο, 12 μήνες το χρόνο, φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και μουσικούς, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, χορό.

Ανανεώνουν συνεχώς τον εξοπλισμό τους, θέλοντας να είναι τεχνολογικά άρτιοι. Με όρεξη για δουλειά και καλλιτεχνική δημιουργία, συνεχίζουν δυναμικά. Οι καλλιτέχνες απ’ όποιον χώρο κι αν προέρχονται, είναι πάντα τα σημαίνοντα πρόσωπα. Σύντομα ο χώρος θα είναι ανοιχτά από το πρωί με καφέ, wi-fi και μια βιβλιοθήκη για τις τέχνες και τον πολιτισμό στη διάθεση των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *