Κόσμος

Νέα κρούσματα της “νέας” γρίπης σε Βραζιλία- Αργεντινή

griph_xoirwn_metra2_s5Απολύτως ασφαλής κρίνεται η κατανάλωση χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αρμόδιων φορέων, ενώ σε ανάκληση της σύστασής του προχώρησε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει φόβος από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος και σκευασμάτων του.

Στο μεταξύ, τα πρώτα κρούσματα της νόσου αναφέρθηκαν στη Βραζιλία και στην Αργεντινή, οπότε είναι πλέον 2100 σε 25 χώρες – με 46 νεκρούς: 44 στο Μεξικό, 2 στις ΗΠΑ. Τέσσερα κρούσματα του νέου ιού της γρίπης, τα πρώτα στη χώρα, εντοπίστηκαν στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ζοσέ Γκόμες Τεμποράο. Οι τρεις από τους φορείς του ιού Α (Η1Ν1) έφτασαν στη χώρα από το Μεξικό και ένας από τις ΗΠΑ. Όλοι τους είναι νέοι και η υγεία τους εξελίσσεται καλά, όπως βεβαίωσε ο Υπουργός.

Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στο Σάο Πάουλο, ένα στο Ρίο ντε Ζανέιρο και ένα στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

“Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δεν υπάρχει μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στη Βραζιλία, όλοι τους κόλλησαν στο εξωτερικό”, τόνισε ο Τεμποράο.

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε και στην Αργεντινή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πρόκειται για έναν τουρίστα που επέστρεψε στην Αργεντινή από το Μεξικό στις 25 Απριλίου και παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης. Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, Γκρασιέλα Οκάνα, ο ασθενής δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι καλή.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές, στην Αργεντινή έχουν καταγραφεί 52 ύποπτα κρούσματα της γρίπης.

Μεταξύ των μέτρων που έλαβε η Αργεντινή για να αντιμετωπιστεί η επιδημία της νέας γρίπης είναι και η απαγόρευση, για 10 ημέρες, της προσγείωσης των αεροσκαφών που προέρχονται από το Μεξικό.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *