Κόσμος

Τραγικό ναυάγιο με 750 αγνοούμενους στις Φιλιππίνες

Επιβατικό πλοίο με περίπου 750 επιβαίνοντες ναυάγησε στα ανοικτά των κεντρικών Φιλιππίνων εν μέσω των σφοδρών ανέμων και της θαλασσοταραχής που προκάλεσε ο τυφώνας Φένγκσεν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, ενώ φόβοι εκφράζονται για ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων, καθώς, στην περιοχή πνέουν άνεμοι ταχύτητας 195 χλμ. την ώρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προσέγγιση της ακτοφυλακής ή άλλων σκαφών.

Ο τυφώνας Φένγκσεν είχε ήδη στοιχίσει -πριν το ναυάγιο- τη ζωή τουλάχιστον 69 ανθρώπων και είχε αφήσει χιλιάδες Φιλιππινέζους πολίτες άστεγους.

Αντίξοες καιρικές συνθήκες

Το πλοίο MV Princess of Stars, χωρητικότητας 23.824 τόνων, που είχε την δυνατότητα να μεταφέρει συνολικά 1.992 ανθρώπους, μετέβαινε από την επαρχία Σέμπου στην Μανίλα. Αναποδογύρισε και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχει ένα μεγάλο ρήγμα.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί μόνο τέσσερις σοροί και ουδείς επιζών από τους 626 επιβάτες και τα 121 μέλη του πληρώματος του φέρυ.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Πέδρο Ινσέρτο, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βίσαγιας, της κεντρικής περιφέρειας των Φιλιππίνων, κανένα σκάφος δεν έχει μπορέσει να επέμβει.

Τοπικός αξιωματούχος είπε ότι βρέθηκαν οι σοροί δύο γυναικών στις ακτές και πρόσθεσε ότι βρέθηκαν και άλλες σοροί σε παράκτια χωριά, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτές τις κοινότητες και την επιβεβαίωση των στοιχείων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *