Κόσμος

Συμβολικές ομηρίες εταιρικών στελεχών σε ένδειξη διαμαρτυρίας

ekskafeis_caterpillarΗ συμβολική ομηρία εταιρικών στελεχών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για σχεδιαζόμενες απολύσεις εργαζόμενων τείνει να γίνει συνήθης πρακτική επί γαλλικού εδάφους. Μετά τις πρόσφατες ομηρίες των διευθυντών της φαρμακευτικής 3Μ στην κεντρική και της Sony-France στη νοτιοδυτική Γαλλία, σειρά είχαν σήμερα τέσσερα στελέχη της θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Caterpillar, στη Γκρενόμπλ, όπου πρόκειται να καταργηθούν 733 θέσεις εργασίας.

Τα στελέχη κρατούνται από τις 10:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδος) στο γραφείο του διευθυντή του εργοστασίου στη Γκρενόμπλ, δήλωσε ο Μπενουά Νικολά, εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT.

“Τους κρατούν στο γραφείο του διευθυντή και πρόκειται να συζητήσουν μαζί τους για τη δημιουργία επιτροπής, η οποία θα διευκολύνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε αδιέξοδο”, εξήγησε ο συνδικαλιστής, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι “δεν πρόκειται να τους αφήσουν να φύγουν”.

Τα στελέχη που κρατούνται είναι ο διευθυντής του εργοστασίου της Γκρενόμπλ, ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, ένας υπεύθυνος της υπηρεσίας προσωπικού και ένας υπεύθυνος ευρωπαϊκών προϊόντων.

Πρόκειται για την τρίτη “ομηρία” στελεχών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ανακοινώσει απολύσεις, από εργαζομένους τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία.

Την περασμένη εβδομάδα “όμηρος” κρατήθηκε ο διευθυντής του εργοστασίου της αμερικανικής 3Μ. Επίσης στα μέσα Μαρτίου, “όμηρος” έγινε για ένα 24ωρο και o διευθυντής ενός εργοστασίου της Sony-France στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *