Αθλητικά

Ευρωλίγκα: Άργησε να “ξυπνήσει” ο Ολυμπιακός

real_olympiakos2009Ο Ολυμπιακός μακριά από τον καλό του εαυτό γνώρισε την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 71-63 για τον τρίτο αγώνα των πλέϊ οφ και ψάχνει τώρα μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια, την προσεχή Πέμπτη εκ νέου στη Μαδρίτη, ή την άλλη Τετάρτη στο ΣΕΦ για να πάρει το εισιτήριο για το φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα που θα γίνει στο Βερολίνο.
Η «βασίλισσα» που μείωσε σε 2-1 τη σειρά των αγώνων στα πλέϊ οφ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό επί του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο όπου ξέφυγε ακόμη και με 22-4 στο 8΄ του αγώνα! Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη «πελαγοδρομούσαν» στην άμυνα, έκαναν εύκολα το λάθος σε άμυνα και επίθεση και ήταν φανερό ότι είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν κάπως την απόδοσή τους και «ροκάνιζαν» σιγά σιγά τη διαφορά, η οποία στα τελευταία λεπτά του αγώνα μειώθηκε ακόμη και στους 6 πόντους, όμως ο Μπούλοκ με ένα επιθετικό «ξέσπασμα» κράτησε όρθια τη Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 37-20, 52-41, 71-63

Η Ρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και με τον Μουμπρού να εξελίσσεται σε «δήμιο» του ασύνδετου στην άμυνα Ολυμπιακού η «βασίλισσα» έκανε ένα σερί 11-0, στο 3ο λεπτό. Με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να οργανωθούν και τη Ρεάλ να δίνει ρεσιτάλ άμυνας οι Ισπανοί κράτησαν τον Ολυμπιακό στους 4 πόντους μέχρι και το 8′, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 22-4. Το μόνο που κατάφερε να πετύχει μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν ένα επιμέρους σκορ 8-1 και να μειώσει σε 23-12. Με την ελληνική ομάδα να έχει μόλις 10% ευστοχία από τα 6.25 και 11 λάθη μέχρι το ημίχρονο, η δεύτερη περίοδος δεν ήταν ικανή να αλλάξει το σκηνικό του αγώνα. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε επιθετικά στον Τσίλντρες, τη στιγμή που η «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν, ο Παπαλουκάς και ο Πάργκο είχαν εξουδετερωθεί. Στον αντίποδα, ο Ρέγιες έκανε ό,τι ήθελε κάτω από το αντίπαλο καλάθι, ενώ η άμυνα της Ρεάλ επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πετύχει μόλις 8 πόντους μέχρι το ημίχρονο. Στο 16′ η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 21 πόντους (33-12), ενώ οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σύνολο του «δράκου» στο -17 (37-20).

Ο Ολυμπιακός σημείωσε στην τρίτη περίοδο παραπάνω απ΄ όσους πόντους πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ του στοίχισαν, τη στιγμή που Μπούλοκ και Ρέγιες συνέχισαν να κρατούν επιθετικά τη Ρεάλ. Μπουρούσης (13π. στην τρίτη περίοδο) και Πρίντεζης (5π. στην τρίτη περίοδο), πάντως, κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και να μειώσουν με τη λήξη της περιόδου στο -11 (52-41). Με το σερί 7-0 του Ολυμπιακού να ολοκληρώνεται στο 32′ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 52-45, αλλά τα διαδοχικά λάθη και ο επιθετικός οίστρος του Μπούλοκ έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ να πάρει διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στο τελικό 71-63.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Ζόβτσιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Ουίνστον 1, Ρέγιες 21, Βαν Ντεν Σπίγκελ 4, Μουμπρού 9, Ερβέλ 4, Μάσεϊ 6, Μπούλοκ 22 (2), Γιουλ 2, Λόπεθ 2, Τόμας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 9, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 17, Χαλπερίν, Γκριρ 9 (2), Βασιλόπουλος 6 (2), Πρίντεζης 6 (1), Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς 2, Πάργκο.

Στο Βερολίνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για το Βερολίνο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε 67-56 της Παρτιζάν στη Σερβία και με «sweep» (3-0) προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, εκεί όπου στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ταού-Μπαρτσελόνα.

Το πρόγραμμα των τρίτων αγώνων (σε παρένθεση οι μέχρι στιγμής νίκες) στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα έχει ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης -Ολυμπιακός 71-63  (1-2)
Ταού – Μπαρτσελόνα 69-62  (2-1)
Σιένα – Παναθηναϊκός 53-72  (1-2)
Παρτιζάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 56-67  (0-3)

*Προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *