Αθλητικά

Ευρωλίγκα:Σίφουνας ο Παναθηναϊκός , νίκησε 72-53 τη Σιένα

siena_pao_2009Σαν …σίφουνας πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Ιταλία όπου νίκησε κατά κράτος τη Σιένα με 72-53 ύστερα από εντυπωσιακή εμφάνιση και έκανε το 2-1 στη σειρά των πλέϊ οφ ανακτώντας συγχρόνως το πλεονέκτημα της έδρας και τώρα θέλει μια νίκη ακόμη για να προκριθεί στο φάϊναλ φορ του Βερολίνου.

Με όπλα την εξαιρετική άμυνα, την αλληλοκάλυψη, τον έλεγχο στα ριμπάουντ, αλλά και την ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πέτυχαν να εγκλωβίσουν επιθετικά τη Σιένα. Παρά το αρχικό προβάδισμα των Ιταλών στο πρώτο δεκάλεπτο, με ένα «ξέσπασμα» στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και επέβαλλαν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα «χτίζοντας» μια διαφορά που σταδιακά μεγάλωνε υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 26-39, 37-60, 53-72

Στην προσπάθεια των Ιταλών να “απαντήσουν”, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν και πάλι το “αντίδοτο”, με τα τρίποντα των Φώτση, Νίκολας και προσωπικές προσπάθειες των Σπανούλη, Διαμαντίδη εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (39-23) και έκλεισαν το ημίχρονο με 39-26. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός διατήρησε άνετα τα κεκτημένα, αφού στους διακριθέντες προστέθηκε και ο Κώστας Τσαρτσαρής με την εξαιρετική του δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ. Η διαφορά έφτασε τους 23 πόντους και στις αρχές της τελευταίας περιόδου “άγγιξε” τους 30 (67-39). Φυσικά το ματς είχε κριθεί, με μία μεγαλειώδη εμφάνιση του Παναθηναϊκού, στην έδρα όπου η Σιένα είχε 14 συνεχόμενες νίκες! Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα τη διαφορά στο τελικό 72-53.
Με παρόμοια εμφάνιση την προσεχή Πέμπτη πάλι στη Σιένα ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιο ότι δεν θα χάσει την πρόκριση στο φάϊναλ φορ του Βερολίνου !

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Ιρεθουέλο (Ισπανία), Ντοζάι (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 12 (2), ΜακΙντάιρ 13 (3), Φίνλεϊ 6, Εζέ 2, Καραρέτο 1, Σάτο 2, Λαβρίνοβιτς, Καουκένας 8, Ρες, Στόουνρουκ 7 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 6 (2), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 11, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (2)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *