Αθλητικά

Μουντιάλ 2010: Η Χιλή νίκησε 1-0 την Ονδούρα

Χωρίς να δυσκολευτεί η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ονδούρας σε αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Μπιέλσα, που είχε τον έλεγχο το παιχνιδιού σε όλο το διάστημα, σημείωσε ο Μποσεζούρ στο 34′. Με τη νίκη αυτή η Χιλή απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Kυρίαρχησε η Χιλή

Από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της η Χιλή. Η ομάδα του Μπιέλσα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2′ βρέθηκε μια ανάσα από το ανοίξει το σκορ. Ο Φερνάντες έκανε απευθείας εκτέλεση φάουλ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες. Στο 9′ βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ η Χιλή, όταν από το μακρινό σουτ του Βιδάλ, ο Βαγιαδάρες αιφνιδιάστηκε με την πορεία της μπάλας, αλλά τελικά μπλόκαρε. Στο 25′ οι Χιλιανοί έχασαν και νέα μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Βιδάλ μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει για την ομάδα του Μπιέλσα και πράγματι στο 34′ ο Μποσεζούρ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ονδούρας, κάνοντας το 1-0. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες της Χιλής κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ήταν συνεχώς στην επίθεση.

Κράτησε το σκορ

Στην επανάληψη η Χιλή διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ονδούρα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β’ μέρους για τη Χιλή ήρθε στο 61′ όταν ο Σάντσες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το διαγώνιο σουτ του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 65′ ο Βαγιαδάρες απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Πόνσε μέσα από την μικρή περιοχή. Λίγο πριν το τέλος πέρασε στην αναμέτρηση για τη Χιλή ο Πάμπλο Κοντρέρα του ΠΑΟΚ.

Κίτρινες: Καρμόνα (7′), Φερνάντες (19′), Παλάσιος (33′)

Διαιτητής: Μέιλετ

Οι συνθέσεις:

Ονδούρα (Ρεϊνάλδο Ρουέντα): Βαγιαδάρες, Τσάβεζ, Φιγκερόα, Νούνιεζ, Γ. Παλάσιος, Παβόν, Εσπινόζα, Αλβάρεζ, Γκεβάρα, Ισαγκίρε, Μεντόζα

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόντσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσεζ, Βιδάλ, Βαλντίβια, Φερνάντεζ, Μποσεζούρ, Μέντελ, Μιγιάρ

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FhV0IYvYDmk[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *