Αθλητικά

Αποδοκιμάστηκε ο Παναθηναϊκός, έχασε 2-3 από τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ

Πολύ μεγάλη έκπληξη στο ΟΑΚΑ, όπου σε εξ αναβολής αγώνα της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκας, ο Εργοτέλης νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Βασίλης Κουτσιανικούλης, που πέτυχε τα δύο (47΄,51΄) και έφτιαξε το τρίτο (Μπούντιμιρ 62΄) γκολ της ομάδας του. Για τους “πράσινους”, που παραμένουν σε απόσταση πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, σκόραραν οι Γκάμπριελ (7΄) και Χριστοδουλόπουλος (53΄).

Με νέο πρόσωπο ο Παναθηναϊκός και το δίδυμο Γκούμα-Μελίσση στο κέντρο της άμυνας, εκμεταλλεύθηκε τις πολλές απουσίες του Εργοτέλη (Ογκουνσότο, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης) και επέβαλε από την αρχή του αγώνα το ρυθμό του. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ που πέτυχε στο 7΄ ο Γκάμπριελ, όταν με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε και τον Δασκαλάκη για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μάντζιο (18΄, 34΄) και τον Κλέιτον (30΄), ενώ μία “διείσδυση” του Κουτσιανικούλη στο 19΄, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Εργοτέλης στο α΄ ημίχρονο.

Μέσα σε πέντε λεπτά στο β΄ ημίχρονο, ήρθαν τα πάνω-κάτω με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, τον νεαρό που θαυμάζει τον Λιονέλ Μέσι, έχει παρόμοιο παρουσιαστικό και απόψε… μιμήθηκε τον Αργεντινό σε εκτελεστική δεινότητα. Στο 47΄ έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας του Παναθηναϊκού και με άριστο πλασέ ισοφάρισε, ενώ στο 51΄ με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στο 53΄ από ασίστ του Κλέιτον, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος “εκτέλεσε” τον Δασκαλάκη.

Όμως το “σόου” του 20χρονου άσου του Εργοτέλη δεν είχε ολοκληρωθεί. Στο 62΄ “εξέθεσε” και πάλι την άμυνα του Παναθηναϊκού, πέρασε και τον Τζόρβα και έδωσε “έτοιμο γκολ” στον Μπούντιμιρ, ο οποίος “έγραψε” το 2-3. Τη στιγμή εκείνη, οι φίλοι του ΠΑΟ είχαν ήδη αρχίσει να αποδοκιμάζουν τον Χενκ Τεν Κάτε, με αφορμή την αντικατάσταση του Γκάμπριελ (ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες) από τον Τζιόλη. Η ψυχολογία των γηπεδούχων ήταν στο “ναδίρ”, κάτι που φάνηκε και από τη χαμένη ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου, όταν στο 76΄ “σημάδεψε” το δοκάρι, αφού είχε εξουδετερώσει και τον Δασκαλάκη. Το ματς έληξε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του “τριφυλλιού”, οι οποίοι όμως νωρίτερα χειροκρότησαν τον Κουτσιανικούλη όταν αντικαταστάθηκε.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Γκούμας, Μάτος, Βύντρα – Μάρτινς, Ορφανός, Ζούνιορ, Κένεντι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Μελίσσης, Μάτος, Γκάμπριελ (57΄ Τζιόλης), Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (66΄ Ρουκάβινα) , Μάντζιος (46΄ Ροντρίγκο)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μάρτινς (66΄ Ρομάνο), Γραμμόζης, Ορφανός, Ζούνιορ, Κένεντι, Κουτσιανικούλης (83΄ Φραγκουλάκης), Φερνάντες, Μπουντιμίρ (72΄ Βακουφτσής), Πλάσνεγκερ, Γιαλούσης

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *