Αθλητικά

Ολυμπιακός-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1 (videos)

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης είναι ο Ολυμπιακός, που πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο β’ μέρος, κέρδισε με 3-1 την Μπορούσια του Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική του Champions League και πήρε τους πρώτους του βαθμούς.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’olympiakos dortmund’ resultsPerPage=”9″ hqThumbs=”true”]

Παρά τις απουσίες, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε λειτούργησε υποδειγματικά και βρήκε απαντήσεις στην επιθετικότητα της νεανικής γερμανικής ομάδας, δείχνοντας πως έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στον όμιλο. Ο Χολέμπας με το γκολ, που έδωσε το προβάδισμα, έσπασε τον τσαμπουκά της Μπορούσια, ενώ ο Τζιμπούρ, που έκανε το 2-1 πριν το ημίχρονο, επανέφερε την καλή ψυχολογία των ερυθρολεύκων. Στην επανάληψη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν σωστή και ο Μοντέστο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στη τρίτη θέση πλέον οι πειραιώτες με τρεις βαθμούς, τέσσερις πίσω από την Αρσεναλ (κέρδισε στις καθυστερήσεις) και τρεις από τη Μαρσέιγ.

Με πανηγυρικό τρόπο δικαιώθηκε ο Βαλβέρδε για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Χολέμπας ως χαφ-εξτρέμ, αφήνοντας εκτός Φετφατζίδη και Αμπντούν. Κι αυτό καθώς ο ελληνογερμανός στο 8′ έβαλε τέλος στην αρχική πολιορκία της Μπορούσια και μετά από ωραία σέντρα του Μαρκάνο άνοιξε το σκορ, ανακουφίζοντας φιλάθλους και συμπαίκτες, που καρδιοχτύπησαν στα πρώτα λεπτά όταν οι γερμανοί απείλησαν τρεις φορές. Με καλή ψυχολογία πλέον, οι πειραιώτες ισορρόπησαν και άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα. Εκαναν όμως λάθη στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες στη Μπορούσια, που με τους Γκέτσε, Καγκάβα ταλαιπωρούσε την ερυθρόλευκη άμυνα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=108180#ixzz1bILsLWde

Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.

 

Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

 

Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των “ερυθρολεύκων” νίκησαν τους πάντες…[http://www.sport24.gr/]

Αποδίδοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-1 της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ στον αγώνα που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. Τα γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας, πέτυχαν στο 8ο λεπτό ο Χολέμπας, στο 40Ο λεπτό ο Τζιμπούρ και στο 78ο λεπτό ο Μοδέστο, ενώ οι παίκτες της γερμανικής ομάδας είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 26ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι.
Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, όμως και οι παίκτες της γερμανικής ομάδας ήταν προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν αρκετά προβλήματα τόσο στο κέντρο, όσο και στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Ολυμπιακός, συνεπικουρούμενος από 30.000 θεατές που έδωσαν το δικό τους όμορφο χρώμα στον αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί στο 8΄με την πολύ ωραία προσπάθεια του Χολέμπας. Οι γερμανοί αντέδρασαν και πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ ταυτόχρονα και ο Ολυμπιακός είχε επικίνδυνες αντεπιθέσεις προς την εστία της Μπορούσια.
Τελικά οι γερμανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 26΄με τον Λεβαντόφσκι ο οποίος έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της ερυθρόλευκης περιοχής, όμως αυτό ήταν κάτι προσωρινό. Ο Ολυμπιακός με τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, αλλά και την πολύ ωραία προσπάθεια και το σουτ του Τζιμπούρ κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου στο 40΄, ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και να πάει τελικά με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια…[http://www.olympiacos.org]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *