Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο αλλά αποδοκιμάστηκε

pao_panioniosm

Παρόλο που ο Παναθηναϊκός πέτυχε το ζητούμενο να κερδίσει δηλαδή τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (2-1) και να παραμείνει στη κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι “πράσινοι” αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους στο τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Παπασταμάτη. Ο λόγος; Μια άνετη νίκη όπως διαφαίνονταν από τα πρώτα λεπτά όπου μόλις στο 11′ το ταμπλό έγραφε 2-0 και οι “κυανέρυθροι” έπαιζαν με δέκα παίχτες από το 6ο λεπτό, μετατράπηκε σε αγχωτική νίκη αφού στο δεύτερο μισό του αγώνα όχι μόνο η αριθμητική υπεροχή δεν φαίνονταν, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που κυνηγούσε με πάθος το γκολ και τους βαθμούς. Ο Σισέ με δύο γκολ, στο 6′ με πέναλτι και 11′ με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο “τριφύλλι”, ενώ για τον Πανιώνιο μείωσε ο Ριέρα στο 53‘. Στην φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι “πράσινοι” αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ομο (χέρι). Ο Πανιώνιος είχε δοκάρι στο 42′ με απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν.

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια τησε σεζόν ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 6’ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Από μπαλιά του Καραγκούνη, ο Σισέ έφυγε από κανονική θέση, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Όμο έβαλε το χέρι του και σωστά ο Παπασταμάτης έδωσε το πέναλτι και απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Αφρικανό αμυντικό. Ο Σισέ εκτέλεσε ψύχραιμα και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (1-0). Πέντε λεπτά αργότερα, από κάθετη μπαλιά του Νίνη, πάλι ο Σισέ με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπέλιτς κι έκανε το 2-0.

Από το λεπτό εκείνο και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέκοψε το ρυθμό του, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Φερέρα να βγουν στην επίθεση και να αναζητήσουν τη μείωση του σκορ. Στάθηκαν άτυχοι, όμως, αρχικά στο 33′, όταν ο Κουμορτζί βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και 9 λεπτά αργότερα, με το απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζόρβα.

Ο Πανιώνιος πήρε αυτό που άξιζε από το πρώτο μέρος, στο 53′. Από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του Παναθηναϊκού και αδράνεια των Σαριέγκι και Δάρλα, ο Ριέρα με σουτ μείωσε σε 2-1. Οι “κυανέρυθροι” έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 57′ με την κεφαλιά του Λάτκα μετά το κόρνερ του Ριέρα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Στο 77′ ο διαιτητής Παπασταμάτης “χαρίστηκε” στον Δάρλα που έκανε επικίνδυνο φάουλ, ενώ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα. Λίγο πριν τέλος ο Σισέ έδωσε στον Γκάμπριελ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε (κακώς) οφσάιντ, ενώ δίπλα του ήταν μόνοι τους οι Σαλπιγγίδης και Ρουκάβινα.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Παπασταμάτη βρήκε τους “πράσινους” να αποδοκιμάζονται από τους οπαδούς τους…

Κίτρινες: Κατσουράνης, Δάρλας, Γκάμπριελ, Σιμάο, Μπιέρσμιρ – Μπάλαμπαν, Τζαβέλλας

Κόκκινες: 6΄ Όμο

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Γκάμπριελ, Δάρλας, Σιμάο, Κατσουράνης (59΄ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Νίνης (63΄ Ρουκάβινα), Σισέ.

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (13΄ Λάτκα), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (76΄ Εστογιανόφ), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *