Αθλητικά

Έχασαν και οι δυο, Εργοτέλης-ΑΕΚ 2-2

ergotelis_aekm

Η ισοπαλία 2-2 μεταξύ του Εργοτέλη και της ΑΕΚ στο “Παγκρήτιο” δεν ικανοποίησε κανένα από τους δύο αντιπάλους καθώς αμφότεροι έχασαν πολύτιμους βαθμούς.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Μαντούκα στο 20ο λεπτό, για να το ανατρέψει στη συνέχεια η ομάδα της Κρήτης με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα, Λεάλ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, στο 51′ και στο 71′. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο τελικό 2-2 στο 83ο λεπτό με πέναλτι του Μπλάνκο.

Χορταστικό ματς έγινε στο “Παγκρήτιο” με πολλά γκολ και αρκετές φάσειος στις δύο εστίες. Η πιο σημαντική από αυτές του πρώτου μέρους, ανήκε στην ΑΕΚ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό. Τότε ο Καράμπελας έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Μαντούκα πετάχτηκε εντυπωσιακά στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αμέσως μετά η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Σκόκο πέρασε έξυπνα τη μπάλα δεξιά στον Μαντούκα, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 43′ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Λεάλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καφέ, αλλά ο Σάχα έπεσε στη σωστή γωνία και έδιωξε τη μπάλα, κρατώντας για την ομάδα του την πρωτοπορία στο σκορ.

Σο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και με κινητήριο μοχλό τον Λεάλ πίεσαν την ΑΕΚ. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 51ο λεπτό, όταν ο Λεάλ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου ν’ αντιδράσει- Σάχα 1-1.

Ο Εργοτέλης δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να πιέζει και ο Λεάλ έδειξε και πάλι την κλάση του στο 71′. Τότε ο Ουρουγουανός άσος απέφυγε με έξοχο τρόπο τον Αραούχο και στο τετ α τετ με τον Σάχα σούταρε δυνατά και “έγραψε” το 2-1.

Στο 83′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, καθώς ο διαιτητής Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Σκόκο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπλάνκο και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Κίτρινες: Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Γιάχιτς, Κορδονούρης, Βερμπακόφσκις.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ορφανός (54′ Μπέτο), Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις (39′ Λεάλ), Φραγκουλάκης, Ρομάνο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Ενσαλίβα (79′ Γκερέιρο), Καφές, Μαντούκα (77′ Χέρσι), Σκόκο, Νέμεθ (85′ Νέμεθ), Μπλάνκο, Αραούχο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *