Αθλητικά

Περιορίζονται τα προνόμια των Ελλήνων πρωταθλητών

Δραστικά περιορίζονται τα προνόμια που απολάμβαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πρωταθλητές με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή λίαν συντόμως.

Σύμφωνα με το νέο Νομοσχέδιο:
– Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο θα έχουν μόνο οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
– Ο διορισμός θα γίνεται μόνο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στους αθλητικούς φορείς των ΟΤΑ.
– Προνόμια [πλέον του διορισμού] θα λαμβάνουν μόνο οι αθλητές με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Πανελληνίους Αγώνες.
– Καταργείται το δικαίωμα της απ’ ευθείας εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αντικαθίσταται με σύστημα μοριοδότησης, αναλόγως με τη διάκριση.
– Καταργούνται τα προνόμια για αθλητές που απλώς σημειώνουν παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ανεξαρτητοποίηση του ΕΣΚΑΝ, το οποίο αφού ανασυσταθεί ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο, θα δικαιούται να παρίσταται σε δίκες για τα αδικήματα ντόπινγκ ως πολιτικώς ενάγων για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Οι ποινές στους παραβάτες της νομοθεσίας για την παρασκευή, χορήγηση και χρήση απαγορευμένων ουσιών θα γίνουν πιο αυστηρές, ενώ θεσπίζονται νέα κακουργήματα.

Με το νομοσχέδιο προβλέπονται κυρώσεις για τις διοικήσεις των ομοσπονδιών σε περίπτωση “ομαδικού ντόπινγκ” σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

Επίσης, προβλέπεται όλα τα κακουργήματα που αφορούν το ντόπινγκ να δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλητευθούν στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου η Φανή Χαλκιά ο Τασος Γκούσης και οι προπονητές τους.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *