Αθλητικά

Η Ουκρανία αντίπαλος της Εθνικής στα μπαράζ του Μουντιάλ

gekas_fanis (1)Την Ουκρανία του Αντρέϊ Σεφτσένκο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα στις 14 και 18 Νοεμβρίου στα μπαράζ και να την αποκλείσει, προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς στις 14 Νοεμβρίου (πιθανότατα στο ΟΑΚΑ) και τέσσερις ημέρες αργότερα (18/11) θα ταξιδέψει στο Κίεβο για τον επαναληπτικό.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2010 από την ευρωπαϊκή ζώνη, όπως προέκυψαν από τη διαδικασία που έλαβε χώρα σήμερα στη Ζυρίχη, έχουν ως εξής:

Ιρλανδία – Γαλλία

Πορτογαλία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

ΕΛΛΑΔΑ – Ουκρανία

Ρωσία – Σλοβενία

* Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου και οι αγώνες ρεβάνς τέσσερις ημέρες αργότερα (18/11).

Ρεχάγκελ: “Δύσκολος αντίπαλος”

Δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε την Ουκρανία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής αναφερόμενος στην Ουκρανία και στα δύο παιχνίδια που θα δώσει η εθνική ομάδα είπε: “Η Ουκρανία είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εκτιμώ, όμως, ότι η υπόθεση πρόκριση είναι μοιρασμένη. Και οι δύο έχουμε πιθανότητες 50-50 για να πάρουμε το εισιτήριο. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και τη δική μας παρουσία στο γήπεδο. Ευελπιστώ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τους δύο αγώνες με την Ουκρανία όλοι οι παίκτες μας να είναι υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με απουσίες. Το σημαντικότερο για τη θετική έκβαση είναι πως εμείς θα παρουσιαστούμε στα play-off με την Ουκρανία και όχι ο αντίπαλος. Εφόσον μειώσουμε στο ελάχιστο τα λάθη που κάναμε το τελευταίο διάστημα και παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο θα καταφέρουμε το στόχο μας. Την Ουκρανία την ξέρουμε καλά, αφού την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές”.

Πιλάβιος: “Να στηρίξουμε την προσπάθεια”

Έκκληση στον κόσμο να στηρίξει την Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου, έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. “Ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε αντίπαλο μία ισχυρή ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι, τόσο οι διεθνείς, όσο η τεχνική ηγεσία, θα δώσουν όλον τους τον εαυτό για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη δική του πλευρά και στο μέτρο που του αναλογεί, να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εθνικής. Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στους διεθνείς στις 14 Νοεμβρίου, ώστε να κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικότερο βήμα για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του 2010” είπε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας.

Η προϊστορία

Μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στο παρελθόν κόντρα στην Ουκρανία μετράει η Εθνική ομάδα. Η μοναδική νίκη έγινε στις 11 Ιουνίου του 2003 στην Αθήνα για τα προκριματικά του EURO 2004, και το τέρμα της αναμέτρησης (1-0) είχε πετύχει ο Άγγελος Χαριστέας στο 87ο λεπτό. Στα υπόλοιπα τρία ματς, η εθνική έχει γνωρίσει δύο φορές την ήττα και ένα ματς έληξε ισόπαλο. Αναλυτικά οι τέσσερις αναμετρήσεις της εθνικής με την Ουκρανία:

12/10/2002 – Προκριματικά EURO 2004

Κίεβο: Ουκρανία-Ελλάδα 2-0 (51′ Βορομπέι, 91′ Βορονίν)

11/06/2003 – Προκριματικά EURO 2004

Αθήνα: Ελλάδα-Ουκρανία 1-0 (87′ Χαριστέας)

09/10/2004 – Προκριματικά Μουντιάλ 2006

Κίεβο: Ουκρανία-Ελλάδα 1-1 (49′ Σεφτσένκο – 81′ Τσιάρτας)

08/06/2005 – Προκριματικά Μουντιάλ 2006

Πειραιάς: Ελλάδα-Ουκρανία 0-1 (82′ Χούσιν)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *