Επικαιρότητα

Πτώση ρεκόρ κατέγραψε η αγορά αυτοκινήτου

autokinita_m (1)Πτώση ρεκόρ 49,3% κατέγραψε η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η πολύ μεγάλη πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις ΙΧ οφείλεται αφενός στις εθνικές εκλογές και αφετέρου στις καθυστερήσεις έναρξης του μέτρου της απόσυρσης.

Πτώση ρεκόρ 49,3% κατέγραψε η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 4.589 νέα ΙΧ έναντι 9.048 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Οι εταιρείες που σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν η VW (504), η Toyota (347), η Opel (347), η Ford (334)

και η Suzuki (283).

Το μέτρο της απόσυρσης έχει τεράστια επιτυχία καθώς ήδη έχουν οδηγηθεί περισσότερα από 30.000 οχήματα στα κέντρα ανακύκλωσης και έχουν εκδοθεί περίπου 8.000 Μηχανογραφημένες πράξεις οριστικής διαγραφής.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των παλιών οχημάτων φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής καθώς δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμη το παλιό τους όχημα με κάποιο καινούριο ή μεταχειρισμένο.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά αυτοκίνητου φαίνεται πως έχουν επηρεάσει τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών και έχει παγώσει τις μεταβιβάσεις στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν από το 2000.

Το υπερβολικό κόστος χρήσης στα οχήματα με κινητήρες άνω των 2.000 κ.εκ. έχει οδηγήσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές σε αυτοκίνητα πόλης με μικρό κυβισμό ενώ από την άλλη μεριά τα ΙΧ που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν το 2000 έχουν απαξιωθεί παντελώς.

Οι εισαγωγικές εταιρείες πάντως εξακολουθούν να διαθέτουν τα μοντέλα τους σε άκρως δελεαστικές τιμές καθώς υπάρχουν χιλιάδες ΙΧ αδιάθετα τα οποία έχουν εκτελωνιστεί με μειωμένο τέλος ταξινόμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *