Επικαιρότητα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις μαθητικές καταλήψεις

Έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει μαθητές και γονείς ότι η συμπεριφορά τους συνιστά ποινικό αδίκημα και ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να παρέμβουν στις καταλήψεις, απέστειλε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, στις δύο διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η συμπεριφορά των καταληψιών μαθητών στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα του άρθρου 334 του Ποινικού Κώδικα για διακοπή και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας. “Αντίστοιχα, ποινικό αδίκημα παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 του ΠΚ) συνιστά και η στάση των γονέων να μην αποτρέπουν τους μαθητές από τις καταλήψεις”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων, καθώς και τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, να καταστήσουν σαφές το παιδαγωγικό τους έργο και ρόλο, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος, που συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, όπως προβλέπει ο νόμος».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον προϊστάμενο εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *