Επικαιρότητα

Προφυλακιστέος ο 33χρονος δραπέτης -τοξικομανής

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος δραπέτης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό αστικού λεωφορείου στη Σίνδο, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Ο 33χρονος τοξικομανής αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είπε στους αστυνομικους ότι θα κριθείτε εκ του αποτελέσματος, ζητώντας προσοχή, καλύτερη εκπαίδευση και απομάκρυνση των επίορκων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εγκληματική αμέλεια. Στην αρχική τους κατάθεση οι αστυνομικοί φέρεται να είχαν δηλώσει ότι το υπηρεσιακό όπλο ήταν σε ένα τσαντάκι στη μέση του οδηγού, από τη δεξιά πλευρά, το οποίο ήταν ανοιχτό.

Βρισκόταν σε σύγχυση

Εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των αστυνομικών είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του δράστη για το πως κατάφερε να αρπάξει το όπλο κατά τη μεταγωγή του.

Ο 33χρονος τοξικομανής ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε σύγχυση και ότι το μόνο που ήθελε είναι να διαφύγει για να μην πάει φυλακή.

Στη σύντομη κατάθεσή του αδειάζει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών και φέρεται να υποστηρίζει ότι “ήταν στο πίσω κάθισμα. Είδε το τσαντάκι παρατημένο στο χειρόφρενο. Υπέθεσε ότι μέσα είχε όπλο. Το άρπαξε, το άνοιξε, πήρε το όπλο και έβαλε το τσαντάκι στη θέση του. Οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν τίποτα, παρά μόνο όταν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα. Τους απείλησε, βγήκε από το περιπολικό και έφυγε.”

Για τη στιγμή της δολοφονίας του άτυχου οδηγού, ο 33χρονος τοξικομανής φέρεται να κατέθεσε: “ο οδηγός προσπάθησε να του πάρει το όπλο και έτσι αυτό εκπυρσοκρότησε. Δεν είχε πρόθεση να του κάνει κακό.”

Ο 33χρονος δράστης, στην κατάθεσή του ζήτησε συγγνώμη τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνήγορός του υπέβαλε αίτημα ιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *