Επικαιρότητα

Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός

Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός δηλώνοντας την προσήλωσή του στη συνέχιση των προσπαθειών για τη σωτηρία της χώρας. “Από αύριο συνεχίζουμε την δουλειά μας για τη σωτηρία της χώρας.
Ο λαός επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στην αλλαγή για την οποία αποφάσισε πριν από ένα χρόνο
“, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. “Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές και όσους εργάσθηκαν για τις εκλογές είπε. Κάναμε το πρώτο βήμα της αποκέντρωσης εξουσιών στην τοπική κοινωνία. Οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν ελεύθερα και δημοκρατικά ποιος θα διοικεί τους δήμους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους εξελέγησαν. Θα είμαστε κοντά τους“.

Δηλώσεις Παπανδρέου

Η χώρα δεν θα οδηγηθεί τελικά σε πρόωρες εκλογές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, απο το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται να λειτουργήσουμε με διαφορετική αντίληψη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή. Ζήσαμε μαζί αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο δική μου, είναι όλων μας. Κάθε πολίτης χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Τα καταφέραμε όλου μαζί. Η δύσκολη προσπάθεια θα συνεχισθεί. Γι’ αυτή την αλλαγή ο ελληνικός λαός μας έφερε στην εξουσία. Το προηγούμενο μοντέλο της οικονομίας και της πολιτικής κατέρρευσε και χρεοκόπησε, και παρά λίγο να οδηγήσει και τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αλλάξαμε κατεύθυνση. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Μένοντας πιστοί στις υποχρεώσεις μας, δίνουμε ελπίδα στη νέα γενιά της χώρας μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ένα δίκτυο ασφαλείας για όλους μας. Μπροστά μας έχουμε βασικές προτεραιότητες, όπως να μειώσουμε δραστικά τα ελλείμματα, να ελέγξουμε το χρέος, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, το εκπαιδευτικό σύστημα, μ’ έναν νέο εκλογικό νόμο, αλλάζοντας τη δημόσια διοίκηση που δυσλειτουργεί. Να δημιουργήσουμε κοινωνικές δομές που θα διασφαλίζουν δικαιώματα για όλους. Έχουμε ΚΑΙ το σχέδιο ΚΑΙ τη βούληση να πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε την πατρίδα. Το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, το 2013 να είναι η τελευταία χρονιά του μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και σε όσους συνειδητά επέλεξαν την αποχή.

“Η αποχή πρέπει να μας προβληματίσει. Το μήνυμά μου είναι ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ν΄αλλάξουμε την Ελλάδα. Χρέος μας, να πείσουμε και τους πιο δύσκολους συμπολίτες μας. Η δημιουργική συμμετοχή είναι προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη Ελλάδα. Η προσπάθεια είναι εθνική. Νά φύγουμε από την κρίση και ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν χωρούν μικρο-κομματικές λογικές. Καλώ όλους τους Ελληνες να πάρουν μέρος στον αγώνα που δίνω.”

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *