Επικαιρότητα

Μια νέα εταιρία δολοφόνων, εξάρθρωσε η Αστυνομία

Μια νέα εταιρία δολοφόνων, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε τέσσερα άτομα, αλβανικής καταγωγής που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου στον κόσμο της νύχτας και φέρονται να έχουν διαπράξει 11 δολοφονίες και 13 απόπειρες δολοφονίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες, διακινούσαν και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αθήνα και στην επαρχία. Ένα από τα πλέον επικίνδυνα κυκλώματα Αλβανών που, σύμφωνα με την αστυνομία, ευθύνεται για τη βαριά εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, εξαρθρώθηκε ολοσχερώς, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 δολοφονίες και 13 απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ η εξάρθρωση του κυκλώματος αποτελεί σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας, αφού έδωσε τέλος στη δράση αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή αθώων πολιτών.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Ασφάλειας, ταξίαρχο Γρηγόρη Μπαλάκο, η σωρεία εγκλημάτων διαπράχθηκε από Αλβανούς, που ήταν μέλη της ίδιας 20μελούς ομάδας εμπόρων ναρκωτικών, που όμως διασπάστηκε στα δύο και άρχισε να αλληλοεξοντώνεται για το ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Συνέπεια της εξέλιξης αυτής, ήταν μέσα στο τελευταίο έτος, να σκοτωθούν όλα τα μέλη της μιας ομάδας, εκτός από ένα, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο και βρίσκεται στη φυλακή. Η αντίπαλη ομάδα έμεινε με πέντε άτομα, από τα οποία τα τέσσερα συνελήφθησαν χθες Πέμπτη, ενώ ο τελευταίος αναζητείται και θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί.

Μεταξύ των δολοφονικών επιθέσεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και η διπλή εκτέλεση σε καφενείο της οδού Αλκιβιάδου 48, στον Αγ. Παντελεήμονα, στις 14 του περασμένου Μαΐου, ενώ οι υπόλοιπες ανθρωποκτονίες και απόπειρες διαπράχθηκαν οι περισσότερες σε καφενεία στις οδούς οδό Νεοφύτου Μεταξά 14 στην Αθήνα, Ερμού 9 στο Κερατσίνι, Ελευθερίου Βενιζέλου 85 στη Νέα Σμύρνη, μία σε διαμέρισμα της Βορείου Ηπείρου 77 στον Κολωνό και άλλη μία στο δρόμο, επί της Ρεβεστού 227 στο Κερατσίνι.

Οι τρεις συλληφθέντες 35, 27 και 26 χρόνων, οπλοφορούσαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, είχε συλληφθεί και το 1998 και είχε εκτίσει πολυετή φυλάκιση για την απαγωγή ομοεθνή του, με σκοπό τα λύτρα, τον οποίο μαζί με τους συνεργούς του, εκτός των άλλων, είχε «σιδερώσει» με ηλεκτρικό σίδερο.
Η εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης προήλθε μετά από έρευνες πολλών μηνών της αστυνομίας, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε επτά διαφορετικά σπίτια – κρησφύγετα της ομάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ημιαυτόματα όπλα, τύπου “Σκόρπιον”, 3 πιστόλια, 2,5 κιλά χασίς, 1,5 κιλό ηρωίνη, 10 γεμιστήρες όπλων, 450 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία ζυγαριά ακριβείας, γάντια, ίχνη μεταμφίεσης, ακόμα και στολές αστυνομικών, καθώς και 7 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το εμπόριο των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Μια νέα εταιρία δολοφόνων, εξάρθρωσε η Αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *