Κόσμος

Μεξικό: Δεκαεπτά εκτελέσεις μεταξύ λαθρεμπόρων ναρκωτικών

Δεκαεπτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε χρονικό διάστημα 24 ωρών στην πόλη Χουαρέζ, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, σε σύγκρουση των καρτέλ ναρκωτικών του Χουαρέζ και της Σιναλόα, για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η αστυνομία. Η αστυνομία έχει καταγράψει μια δεκάδα ξεχωριστά επεισόδια, ανάμεσα στο Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το βράδυ,  καθώς και ένα στη διάρκεια μιας παιδικής γιορτής.

“Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από τις ριπές ενός καλάσνικοφ ενώ συμμετείχαν σε μια παιδική γιορτή”, σύμφωνα με τη γραμματεία της Δημόσιας Υγείας της πόλης Χουρέζ. Παρά την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτικών, οι δυνάμεις της τάξης παρακολουθούν ανήμπορες αυτό το κύμα της βίας που έχει προκαλέσει φέτος περισσότερους από 500 νεκρούς σε αυτήν την περιοχή του Μεξικού.

Στην πολιτεία της Τσιουάουα, την οποίας η κύρια πόλη είναι η Χουαρέζ, δολοφονήθηκαν άλλοι δύο άνδρες. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης που έχει κινητοποιήσει περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, περισσότεροι  από 4000 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Μεξικό, εδώ και ενάμιση χρόνο, ανάμεσά τους 400 αστυνομικοί.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *