Αθλητικά

Νίκη-τίτλος για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Λεβαδειακό

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Λεβαδειακό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και αύξησε σημαντικά τις ελπίδες του για την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου. Οι γηπεδούχοι προηγήγθηκαν με γκολ του Ντιμπαλά στο 7΄, για να “απαντήσει” η πειραϊκή ομάδα με τους Γκαλέτι (19΄), Μπελούτσι (32΄) και Κοβάσεβιτς (34΄).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό η “βολίδα” του Λεονάρντο από περίπου 30 μέτρα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Οι “ερυθρόλευκοι” πλήρωσαν τη χαλαρή διάθεση με την οποία εισήλθαν στο ματς τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ντιμπαλά έβγαλε από τη φάση με το σώμα του τον Μπελούτσι, που βρέθηκε να καλύπτει το χώρο ευθύνης του Άντζα, και με πλασέ έκανε το 1-0.

Η πειραϊκή ομάδα, ωστόσο, απάντησε άμεσα, καθώς οι παίκτες της σοβαρεύτηκαν και κατόρθωσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι 3-1, χάρις στον “οίστρο” των Αργεντινών, κυρίως, παικτών της. Στο 19΄ ο Γκαλέτι με απευθείας χτύπημα φάουλ (το είχε κερδίσει ο Σίσιτς), στο 32΄ ο Μπελούτσι από πάσα του Γκαλέτι και στο 34΄ ο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά (γύρισμα του Σέζαρ με το κεφάλι σε κόρνερ του Γκαλέτι) επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να “καθαρίσει”, ουσιαστικά, από νωρίς το ματς.

Στο 37΄ ο Νικοπολίδης μπλόκαρε το σουτ του Μοντόγια, ενώ, αν ο Σίσιτς ήταν ομαδικός, οι συμπαίκτες του θα είχαν πανηγυρίσει άλλα δύο γκολ: στο 43΄ ο Σλοβένος σούταρε από πλάγια αριστερά (απέκρουσε ο Μπλάζιτς) αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπελούτσι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό καθυστέρησε να βγάλει τη σέντρα και ανακόπηκε, ενώ αυτή τη φορά περίμενε ο Κοβάσεβιτς. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Στολτίδη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο κόρνερ του Τζόρτζεβιτς.

Η επανάληψη, πάντως, δεν είχε να επιδείξει τόσες συγκινήσεις. Ο Μοντόγια έχασε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει, στο 57΄, ενώ στο 76΄ ο Ντιμπαλά αρχικά και ο Μοντόγια στη συνέχεια δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Πάντου και να ξαναβάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να κυλήσουν εντελώς αδιάφορα.

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Κίτρινες: Ζησόπουλος, Ανδράλας, Ρέγες, Παρασκευαϊδης – Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι, Πάντος

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης (74΄ Κρούπι), Ρέγες (46΄ Μπασαλά), Ζησόπουλος, Ανδράλας (53΄ Ποπόφ), Ντιμπαλά, Μοντόγια, Λεονάρντο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Σέζαρ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (78΄ Κωνσταντίνου), Κοβάσεβιτς (83΄ Νούνιες), Σίσιτς (60΄ Πατσατζόγλου).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *