Κόσμος

Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Σε επιχείρηση στο Πακιστάν, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε πριν  λίγο σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν μετά την προαναγγελία της ομιλίας του προς το έθνος.

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA στη σορό του άνδρα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν, επιβεβαιώνουν ότι ανήκει στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφορίων των ΗΠΑ.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας «πολύ ευαίσθητης επιχείρησης», χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.

«Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αλ Κάιντα.

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='osama bin laden' resultsPerPage="16" hqThumbs="true"]

Μια σκέψη για το “Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

  • Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.
    Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.
    “Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. “Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε”, κατέληξε ο Τζαουάντ.
    Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *