Επικαιρότητα

Ξανά στο χειρουργείο ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης

nosokomeio_erythros_astynomosΣε νέα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγίας στο πεπτικό σύστημα υποβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης ο νεαρός αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Εξάρχεια. Ο 21χρονος παρουσίασε αιμορραγία στο σημείο της συρραφής στο στομάχι κατά την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής επέστρεψε στην Εντατική και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μετέβη τα ξημερώματα στον Ερυθρό Σταυρό. 

Σημειώνεται ότι χθες άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες σταδιακής αποσωλήνωσης του αστυνομικού.

 

Τον τραυματία αστυνομικό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», καθώς και τον Ειδικό Φρουρό ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση ενόπλων στα Ζωνιανά-Κρήτης και νοσηλεύεται στο «401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών», επισκέφθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα.

Ο κ. αναπληρωτής Υπουργός, ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και συνομίλησε με συγγενείς τους, τους οποίους διαβεβαίωσε για την συμπαράσταση της Πολιτείας και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.

«Θεώρησα χρέος μου η πρώτη ενέργεια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου να είναι οι επισκέψεις στους άτυχους αστυνομικούς. Τον Αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη και τον Ειδικό Φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, θύματα τυφλών χτυπημάτων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να εκφράσω στους ίδιους και τις οικογένειές τους τη συμπαράστασή μου και να τους ευχηθώ ταχεία ανάρρωση. Ταυτοχρόνως, η σκέψη μου πηγαίνει στους γονείς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου, στους οποίους επίσης εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και συμπαράσταση. Εργαζόμαστε και θα εργαστούμε συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας εναντίον του Διαμαντή να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.», δήλωσε μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη «ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας», ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μαζί με τον Ν. Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, επισκεφθήκαμε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον Ερυθρό Σταυρό. «Ενημερωθήκαμε για την υγεία του Διαμαντή, ο οποίος είναι ένας εργαζόμενος, που την ώρα της εργασίας του δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Εύχομαι στο τέλος όλα να πάνε καλά.», δήλωσε αμέσως μετά.

Εν τω μεταξύ, την άκρη του νήματος για την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αναζητεί η αστυνομία.

Σήμερα και αύριο, δικάζονται 6 από τους 8 συλληφθέντες για παράνομη οπλοκατοχή, δύο εκ των οποίων κρατούνται, μεταξύ αυτών και η ιδιοκτήτρια καφετέριας όπου ευρέθη ένα πιστόλι.

Δεν παραπέμπουν σε πυροβολισμούς οι κρότοι που άκουσε τροχονόμος στις 8:55 χθες το πρωί, στη Μεσογείων και Κατεχάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το περιστατικό που προκάλεσε πανικό στον τροχονόμο και είναι ενδεικτικό της ανασφάλειας που νιώθουν οι αστυνομικοί μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, συνέβη ως εξής. Ξαφνικά ο τροχονόμος, ο οποίος ρύθμιζε την κυκλοφορία στο παραπάνω σημείο, άκουσε απανωτούς κρότους και έτρεξε έντρομος να καλυφθεί, νομίζοντας πως είναι πυροβολισμοί, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε την υπηρεσία του.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας, στους οποίους ο τροχονόμος είπε ότι ένιωσε να περνάει κάτι δίπλα του, ενώ και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τους μύριζε μπαρούτι.

Τελικά, μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό και οι κρότοι αποδίδονται προφανώς σε εξάτμηση αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *