θέατρο

Το ξύπνημα της Μνήμης – Παιδιά πρόσφυγες του Ελληνικού εμφυλίου

Το έργο «Το ξύπνημα της Μνήμης. Παιδιά πρόσφυγες του Ελληνικού εμφυλίου» θα παρουσιαστεί ξανά από την Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ. Μια παράσταση site-specific, στους εξωτερικούς χώρους και στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών, από 15 Σεπτεμβρίου 2018 για 10 μόνο παραστάσεις. 

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης «Το ξύπνημα της Μνήμης. Παιδιά πρόσφυγες του Ελληνικού εμφυλίου» έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2017, στην ενότητα παραστάσεων «Άνοιγμα στη πόλη», σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών).

Η παράσταση βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα από το βιβλίο «Παιδιά του Ελληνικού Εμφυλίου-Πρόσφυγες και Πολιτική της Μνήμης» της Riki Van Boeschoten και Loring M.Danforth (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, έκδοση 2015, μετάφραση μαρτυριών: Μιχάλης Λαλιώτης). Στο κείμενο της παράστασης περιέχονται επίσης αποσπάσματα από ιστορικές μελέτες της Τασούλας Βερβενιώτη και φωτογραφικό υλικό από αρχεία του Ερυθρού Σταυρού που περιέχονται στο βιβλίο της «Αναπαραστάσεις της Ιστορίας. Η Δεκαετία του 1940». Επίσης, φωτογραφικό υλικό του Γιώργου Μπαλάφα, Βούλας Θεοχάρη Παπαϊωάννου και άλλων.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα
Δραματουργία: Μαρία Σάββα, με τη συμβολή της ομάδας
Εικαστική εγκατάσταση – Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Video mapping: com.odd.or
Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: Αγγελική Τουμπανάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Αλεβιζοπούλου, Παναγιώτης Καστρίτσης

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μαρίνος, Φοίβος Παπακώστας, Βίκυ Καμπούρη, Μαρία Σάββα, Άννα Χανιώτη, Γιώργος Ψυχογυιός, Θάνος Παπαθανάσης, Παναγιώτης Καστρίτσης

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ
Υποστήριξη: Σχολή Καλών Τεχνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ένωση Προφορικής Ιστορίας.
15 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου
Σάββατο 7:00 μ.μ και Κυριακή 7:00 μ.μ και: Κυριακή 14 Οκτ. 7:00 μ.μ, Δευτέρα 15 Οκτ. 7:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, εκπαιδευτικοί, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ομαδικά άνω των 8 ατόμων), 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι). Προπώληση: viva, 6977747262

Εξωτερικοί χώροι και θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, Ρέντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *