Διάφορα

Ολοι να χειροκροτήσουμε τους ξεχωριστούς αθλητές των SPECIAL OLYMPICS

Αθήνα, Τετάρτη 9 Μαϊου 2007.  Η στιγμή ήρθε! Σε λίγες ημέρες οι Πανελλήνιοι Αγώνες SPECIAL OLYMPICS θα είναι γεγονός. Για όλους τους Έλληνες πολίτες!

Για τα 2007 παιδιά που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα που οργανώνονται στο Μαραθώνα, στη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη, την Αθήνα και τον Πειραιά από τις 13 έως τις 19 Μαΐου.
Και μαζί με αυτά, για όλους τους εθελοντές των SPECIAL OLYMPICS, τους γονείς και τους προπονητές τους.  

 

Όλα ξεκίνησαν από την υπόσχεση που έδωσαν τα SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ στη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου που διοργάνωσαν στις 14 Φεβρουαρίου με την ΕΡΤ, στον οποίο ανταποκρίθηκαν με τη συνεισφορά τους 5000 πολίτες, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών. 

Σ’ αυτόν τον Τηλεμαραθώνιο τα SPECIAL OLYMPICS και η Πρόεδρος τους κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, δεσμεύθηκαν ενώπιον όλων, να διοργανώσουν αγώνες που θα αποτελούν ένα πρότυπο αδελφοσύνης, άμιλλας και αλληλεγγύης και θα δώσουν την ευκαιρία σε 2007 αθλητές με διανοητική αναπηρία να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή, τη διαφορετικότητα και τη χαρά. 

Οι αγώνες των SPECIAL OLYMPICS, που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια από την ίδρυσή τους στην Ελλάδα, θα αρχίσουν επίσημα με την Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2007, στις 18.00 (είσοδος ελεύθερη).

Σ’ αυτό το χώρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, χορηγών και υποστηρικτών, θα ξεκινήσει μια γιορτή με πρωταγωνιστές αλλά και βασικούς αποδέκτες τους 2007 αθλητές των SPECIAL OLYMPICS.  

Μια γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη, τη δράση, στο χρώμα και στο χορό. Μια γιορτή που θα δώσει τα μηνύματα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, της σημαντικότητας των αγώνων και της χαράς της ζωής.  

Μια γιορτή που θα μεταδώσει στους 2007 αθλητές την ευχή του Προέδρου της Δημοκρατίας: “Να έχετε σε όλη σας τη ζωή τη δύναμη που δείχνετε στους αγώνες” και θα κάνει πράξη για όλους μας το μήνυμα του Πρωθυπουργού, πως “Αγώνας, πριν και πάνω απ’ όλα, είναι αγώνας με τον εαυτό μας”. 

Τέλος, μια γιορτή, που σύμφωνα με την Πρόεδρο των SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, θα μας φέρει αντιμέτωπους με ήρωες. Τους πραγματικούς ήρωες της ζωής. Τους 2007 αθλητές και αθλήτριες των Πανελληνίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS. 

Η Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Ελλάς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες να βρεθούν στα στάδια του Μαραθώνα, της Ν.Μάκρης και της Ραφήνας για να χειροκροτήσουν τους ξεχωριστούς αθλητές που θα αγωνίζονται επί μια εβδομάδα για το δικαίωμα στη συμμετοχή.

Τα Special Olympics Ελλάς ευχαριστούν την Πολιτεία και ιδιαίτερα τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τους Δήμους Αθηναίων, Μαραθώνος, Ν. Μάκρης και Ραφήνας για την υποστήριξη που παρέχουν για τη διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων αλλά και τον Μεγάλο Ευεργέτη Vodafone, τους Χρυσούς Χορηγούς, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΑ και Coca- Cola Τρία Έψιλον Α.Ε., τους Αργυρούς Χορηγούς, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς, τους Χορηγούς The Mall Athens, Mercedes Benz, Eurobank EFG, Χρηματιστήριο Αθηνών, ΔΕΠΑ και τον Όμιλο Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ καθώς επίσης  τον Χορηγό Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ΕΛΤΑ  και φυσικά τον επίσημο Χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ, γιατί με την γενναιόδωρη προφορά τους έκαναν το όνειρο των 2007 αθλητών μας να βγει αληθινό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *