Διάφορα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων: Με μπάλες και μολύβια στο Σύνταγμα

tn_Το Σάββατο 30 Ιουνίου τα πλακάκια της πλατείας Συντάγματος θα πάρουν χρώμα πράσινο και σχήμα ποδοσφαιρικό.

To περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, διοργανώνει μίνι ποδοσφαιρικό τουρνούα «street football», με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Αστέγων και ομάδων δημοσιογράφων, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και άλλων γνωστών ή λιγότερο γνωστών συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι ξεσκονίζουν ήδη τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και ετοιμάζονται να βάλουν γκολ στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η εκδήλωση της 30ης Ιουνίου εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας της ΓΑΛΕΡΑΣ για ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, με σύνθημα «Κλωτσιά στην φτώχεια, στις εξαρτήσεις και τις διακρίσεις».

Εκτός των έντονων ποδοσφαιρικών συγκινήσεων (!), το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ενημέρωση (μέσω γιγαντοοθόνης, διανομή έντυπου υλικού και άλλων happening) για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, την Ελληνική Ομάδα Αστέγων, το ρόλο και τις δράσεις φορέων που ασχολούνται με τις ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων στις οποίες απευθύνεται η πρωτοβουλία.

Στην πλατεία Συντάγματος, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της και η μασκότ της ομάδας!

Παράλληλα, από την Πέμπτη 27 Ιουνίου ώς την Δευτέρα 2 Ιούλιου, στο χώρο του Μετρό του Συντάγματος θα φιλοξενηθεί έκθεση σκίτσου με τίτλο «Εντός εστίας» και θέμα το πρόβλημα των αστέγων. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι έλληνες σκιτσογράφοι, οι οποίοι με το πενάκι τους στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για ένα ζήτημα που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Θα εκτεθούν, επίσης, τα σχέδια που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του «διαγωνισμού εμβλήματος» του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ. Ένα από τα σχέδια θα γίνει έμβλημα στις επίσημες εμφανίσεις που θα φορέσουν οι αθλητές της ελληνικής ομάδας στα γήπεδα της Κοπεγχάγης, όπου θα διεξαχθεί φέτος το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (28 Ιουλίου ώς 4 Αυγούστου).

Τα μέλη της επιτροπής που θα αξιολογήσουν τις συμμετοχές είναι οι Δημήτρης Αρβανίτης (γραφίστας), Πέτρος Ζερβός (σκιτσογράφος), Γιάννης Καλαϊτζής (σκιτσογράφος), Χριστόφορος Κάσδαγλης (δημοσιογράφος), Τάσος Παυλόπουλος (ζωγράφος), Φίλιππος Συρίγος (δημοσιογράφος) και Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *