θέατρο

Πού είναι η μάνα σου μωρή – Μία σπαραχτική μαρτυρία για τον εμφύλιο

Πού είναι η μάνα σου μωρή - Μία σπαραχτική μαρτυρία για τον εμφύλιο

Πού είναι η μάνα σου μωρή για  3η χρονιά  το έργο  της  Δήμητρας Πέτρουλα  με τη Βέρα Κρούσκα σε  σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι  στο Vault. Από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, κάθε  Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 19:00.

«Πού είναι η μάνα σου μωρή»: Μία σπαραχτική μαρτυρία για τον εμφύλιο, με τη Βέρα Κρούσκα να ενσαρκώνει τα πάθη και τις ματωμένες σελίδες της οικογένειας Πέτρουλα στην Μάνη, την τραγική ιστορία ενός παιδιού που επέζησε απο τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε όλες τις θυριωδίες τους.

Οι θεατές αντιμέτωποι με την Ιστορία, παρακολουθούν την ιστορία μιας γυναίκας που βίωσε μία από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, τον Εμφύλιο. Μιας γυναίκας που έζησε την αγριότητα και την ωμότητα ενός σκληρού πολέμου. Μιας γυναίκας που ενηλικιώθηκε βίαια και αποτρόπαια ζώντας τις 31 σφαγές των δικών της ανθρώπων από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των Ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση. Μιας γυναίκα που υπήρξε μάρτυρας και θύμα του αλληλοσπαραγμού. Mια εκ βαθέων, προσωπική μαρτυρία, και συγχρόνως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αληθινά γεγονότα και υπαρκτά ονόματα. Σ’ αυτήν την προσωπική τραγωδία αντικατοπτρίζεται όλη η ζοφερή ιστορία της Ελλάδας.  

Η Βέρα Κρούσκα, με την σκηνοθετική μπαγκέτα του Ενκε Φεζολλάρι ενσαρκώνει αυτή τη γυναίκα, την ηρωίδα του βιβλίου, έχοντας στο πλευρό της την Αγάπη Παπαθανασιάδου και την Ορνέλλα Λούτη, οι οποιες δρουν σαν ένα είδος χορικού, αγγίζουν τις σκληρές και συνάμα συγκινητικές σελίδες – γεγονότα που έζησε η ίδια η Δήμητρα Πέτρουλα.

Η παράσταση παρουσιάζεται φέτος σε επιμέλεια κειμένου της ίδιας της Δήμητρας Πέτρουλα. Τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα. Η μουσική επιμέλεια του Σκηνοθέτη και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου. Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού, Κική Παπαδοπούλου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 13 ευρώ – Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι – Ατέλειες: 5 ευρώ

VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Τηλ: 213 0356472 / 6949534889

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *