Επικαιρότητα

Προβάδισμα του «Όχι» για το δημοψήφισμα της Κυριακής, αν και με πτωτική τάση

pshfodeltio
Προβάδισμα του «Όχι» για το δημοψήφισμα της Κυριακής, αν και με πτωτική τάση έναντι του «Ναι», δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης την οποία διενήργησε η εταιρεία ProRata
για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό του «Όχι» έχει μειωθεί μετά το κλείσιμο των τραπεζών, αν και εξακολουθεί να προηγείται έναντι του «ναι».

Πιο συγκεκριμένα, πριν το κλείσιμο των τραπεζών το 57% δήλωνε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 30% «ναι» ενώ ποσοστό 13% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών το ποσοστό του «όχι» είναι στο 46%, το «ναι» είναι στο 37%, ενώ 17% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα αν «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών», το 50% τη θεωρεί σωστή, το 38% λανθασμένη, το 7% ούτε σωστή ούτε λανθασμένη και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά. 

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει, επίσης, ότι ο κόσμος θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα και πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει με άνεση το 40% που απαιτείται προκειμένου το δημοψήφισμα να είναι έγκυρο. Συγκεκριμένα, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να ψηφίσει σε αυτό το δημοψήφισμα, το 8% λέει ότι δεν θα προσέλθει και το 6% «δεν ξέρει/δεν απαντά».


Τι «ψηφίζουν» στο δημοψήφισμα οι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 46% λένε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 33% λέει «ναι» και το 21% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 50% λένε «όχι», το 37% λέει «ναι» και το 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα σε ποσοστό 56% λένε «όχι», 29% λένε «ναι» και 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 45% λένε «όχι», 41% λένε «ναι» και 14 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ποσοστό 46% λένε «όχι», 43% λένε «ναι» και 11% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 52% λένε «όχι», 32% λένε «ναι» και 16 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι άνεργοι σε ποσοστό 62% λένε «όχι», 23% λένε «ναι» και 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Τέλος οι νοικοκυρές σε ποσοστό 41% λένε «όχι», 34% λένε «ναι» και 25% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *