Φωτογραφία

“ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ-FRONT LINE”έκθεση φωτογραφίας Γιάννη Μπεχράκη / REUTERS , Λευτέρη Πιταράκη /AP

 “ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ-FRONT LINE”

έκθεση φωτογραφίας

Γιάννη Μπεχράκη / REUTERS , Λευτέρη Πιταράκη /AP  

tn_behrakis_pitarakis_02Τα τελευταία χρόνια η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καθιέρωσε την διοργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων έτσι ώστε να προβληθεί το έργο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ.

Eπισημαίνοντας ότι, οι φωτορεπόρτερ εκτός από την καταγραφή των γεγονότων, προσπαθούν με την δημιουργική τους φαντασία, να δώσουν καλλιτεχνική διάσταση, ώστε η φωτογραφική τέχνη να λειτουργεί αυτόνομα.

Με επιτυχία διοργάνωσε την έκθεση του Καλλιτεχνικού Φωτορεπορτάζ, στη “PHOTOVISION 2005”, και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στη μνήμη του Αντώνη Παπαντωνίου το Μάιο του 2006 συνδιοργάνωσε με το Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY ομιλία με θέμα, το Πολιτικό Ρεπορτάζ,στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του εν λόγω Ι.Ι.Ε.Κ.. 

tn_behrakis_pitarakis_01Στην έκθεση της “PHOTOVISION 2007” από 22-26 Φεβρουαρίου 2007 στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών, η Ε.Φ.Ε πραγματοποιεί έκθεση των μελών της,  Γιάννη Μπεχράκη / REUTERS και Λευτέρη Πιταράκη /AP με τίτλο “ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ-FRONT LINE”. Οι διεθνώς καταξιωμένοι συνάδελφοι παρουσιάζουν φωτογραφίες τους, από τις εμπόλεμες περιοχές των Βαλκανίων, Μέσης Ανατολής, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τσετσενίας και  Σιέρα Λεόνε. Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες, δείχνουν την φρίκη του πολέμου και την αγωνία του ανθρώπινου είδους. 

Μία φωτογραφία μπορεί να μην αλλάζει τον κόσμο, αλλά μας προκαλεί βλέποντάς την, για το πόσο υπεύθυνοι πρέπει να είμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *