Επικαιρότητα

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

Οικονομική ανάσα, ύψους 188 εκατομμυρίων ευρώ σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δίνει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι διευρυμένα, με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου.

Από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου αναμένεται να ωφεληθούν φέτος περισσότερες από 100 χιλιάδες. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι το οικογενειακό εισόδημα του 2007 να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
Το ποσό της ετήσιας επιδότησης ανέρχεται σε 1380 ευρώ για τον άγαμο και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Έτσι, για τον έγγαμο με ένα παιδί το ποσό ανέρχεται σε 1.680 ευρώ, για τον έγγαμο με δυο παιδιά σε 1.980 και για τον έγγαμο με 3 και 4 παιδιά σε 2.580 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο παιδί μετά τα πέντε, η μηνιαία επιδότηση αυξάνεται κατά 25%. Η υπουργός Απασχόλησης αναφερόμενη στη λογική των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δηλώνει ότι “εντείνεται η προσπάθεια για να έχει κάθε οικογένεια την αξιοπρεπή κατοικία την οποία δικαιούται. Σε αυτό το πλαίσιο και μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου προσφέρει μια πολύτιμη συνδρομή που επεκτάθηκε και ενισχύθηκε αποφασιστικά”.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων για πρώτη φορά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα η συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *