Κόσμος

Πρώτος θάνατος στον Καναδά από τη νέα γρίπη

swinefluergastirioΑυξάνονται ανά την υφήλιο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νέα γρίπη. Ο Καναδάς, έγινε από χθες, μετά το Μεξικό και τις ΗΠΑ, η τρίτη χώρα που αναφέρει θάνατο από τον ιό,  μία 30χρονη γυναίκα που δεν είχε ταξιδέψει στο Μεξικό, επίκεντρο της επιδημίας. Το πρώτο κρούσμα του στελέχους Η1Ν1 που μεταδόθηκε μέσα στη χώρα ανέφερε και η Ιταλία. Πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα, στον οποίο μετέδωσε τον ιό, ο 11χρονος εγγονός του, που είχε πάει για διακοπές στο Μεξικό. Και οι δυο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Στην Αυστραλία πέρασε η νέα γρίπη

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για “κρούσμα οικογενειακής μόλυνσης” και ότι ανάλογες περιπτώσεις έχουν υπάρξει και σε άλλες χώρες.

Το πρώτο της κρούσμα ανέφερε και η Αυστραλία, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποιούν για έξαρση της γρίπης στο νότιο ημισφαίριο όπου από τον επόμενο μήνα μπαίνουν στο χειμώνα-περίοδος η οποία ευνοεί την προσβολή από τη γρίπη.
Στο Μεξικό, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης ανέρχεται στους 45 ενώ αυτός των προσβληθέντων στους 1319.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το ¼ εξ αυτών ήταν παχύσαρκοι.
Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πραγματοποίησαν απότομη αύξηση και από τα 896 την Παρασκευή, ανέρχονται πλέον σε 1.639.
Τα τρία πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, ανέφερε και η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 40χρονο καθηγητή Γυμνασίου και δυο εφήβους που είχαν επιστρέψει από τις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *