Κόσμος

3000 απολύσεις από Microsoft και κλείσιμο εργοστασίων και απολύσεις από Fiat

microsoft15Την πρόθεση της να απολύσει περισσότερους από 3000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ αλλά και σε παραρτήματα της σε άλλες χώρες, ανακοίνωσε η Microsoft. Με email που έστειλε σε υπαλλήλους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Μπάλμερ, εξηγεί ότι θα παρακολουθείται πλέον στενά ο αντίκτυπος της οικονομικής ύφεσης, και αν χρειαστεί, ενδέχεται  να ληφθούν επιπλέον μέτρα περικοπών.

Προηγήθηκαν άλλες 1.400 απολύσεις

Μόλις πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία είχε καταργήσει άλλες 1.400 θέσεις εργασίας. Σε μία προσπάθεια πάντως να μετριάσει τις αντιδράσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου αναμένεται να δημιουργήσει 2000-3000 νέες θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες θα μπορούν να καλυφθούν από τους απολυμένους υπαλλήλους της.

Fiat: Σχέδιο για κλείσιμο εργοστασίων σε Ιταλία, Βρετανία

Η Fiat σχεδιάζει το κλείσιμο εργοστασίων στην Ιταλία και τη Βρετανία που μεταφράζεται σε 18.000 απολύσεις. Αν προχωρήσουν τελικώς τα σχέδια της Fiat να συγχωνευτεί με την General Motors Europe, εργοστάσια στην Ιταλία και στη Βρετανία θα υποστούν τις συνέπειες των περικοπών θέσεων εργασίας σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει σήμερα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείται αυτό, το οποίο περιγράφει ως μία έκθεση εσωτερικής στρατηγικής της Fiat με την ένδειξη “άκρως απόρρητο” και ημερομηνία 3 Απριλίου.

Υπό τον τίτλο “Σχέδιο Ποδόσφαιρο”, η έκθεση αναφέρεται με λεπτομέρειες στη μείωση των εξόδων που θα ακολουθήσει τη συγχώνευση. Αυτά θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των εργοστασίων της Fiat στο Πομιλιάνο της νότιας Ιταλίας και στο Τέρμινι Ινερέζε της Σικελίας με συνολικό απολογισμό 6.200 απολύσεις.

Θα κλείσουν επίσης, τα εργοστάσια της Vauxhall στις αγγλικές πόλεις Λούτον και Ελσμιρ Πορτ και ένα εργοστάσιο της Opel στην Αμβέρσα του Βελγίου με συνολική απώλεια 6.100 θέσεων εργασίας, αναφέρει η εφημερίδα. Η Opel και η Vauxhall είναι τα δύο εμπορικά σήματα της GM στην Ευρώπη. Εχοντας πρόσφατα αποκτήσει σημαντικό ποσοστό της Chrysler, η Fiat πλησίασε τη γερμανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα με σκοπό την εξαγορά της ελλειμματικής GM Europe.

Στο διάστημα 2011-2016, η Fiat και η Opel θα κλείσουν συνολικά δέκα εργοστάσια στην Ευρώπη, απολύοντας 18.000 υπαλλήλους, γράφει η εφημερίδα. Στα εργοστάσια της Opel στο Μπόχουμ, το Καιζερσλάουτερν και το Ρούσελσχαιμ στη Γερμανία θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Οι τομείς αυτοί απασχολούσαν 3.600 εργαζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *