Κόσμος

Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη

fontanaΚαύσωνας πλήττει τις τελευταίες ημέρες περιοχές της Γαλλίας, με την θερμοκρασία στη γαλλική πρωτεύουσα να φτάνει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Μια ανάσα δροσιάς βρίσκουν στα σιντριβάνια κάτω από τον πύργο του Άιφελ, βρίσκουν πολλοί κάτοικοι του Παρισιού, αλλά και τουρίστες, με τους πιο τολμηρούς να έχουν φορέσει τα μαγιό τους. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οκτώ επαρχίες στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου με τα νοσοκομεία να βρίσκονται επί ποδός. Μάλιστα, σε πολλά σημεία της Ρώμης έχουν στηθεί σκηνές που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες με τις ιταλικές αρχές να μοιράζουν σε στάσεις λεωφορείων και μετρό περισσότερα από 20 χιλιάδες μπουκαλάκια νερό. Τα σιντριβάνια της ιταλικής πρωτεύουσας έχουν γεμίσει με κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι τουρίστες.

Την πιο καυτή ημέρα του φετινού καλοκαιριού διανύει και η Γερμανία. Το θερμόμετρο σε πολλές γερμανικές πόλεις δείχνει 35 βαθμούς ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σε ορισμένες πρόκειται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην επαρχία Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου ελικόπτερα και άντρες της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες. Τις τελευταίες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φτάσει στην Ιβηρική στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΝΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *