Κόσμος

Γυναίκα πρόεδρος στη Βραζιλία, με 56% νικήτρια η Ντίλμα Ρούσεφ

Με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκέντρωσε ο αντίπαλος της Ζοζέ Σέρα, η Ντίλμα Ρούσεφ, αναδείχθηκε την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο των εκλογών νέα Πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η 62χρονη οικονομολόγος του Εργατικού κόμματος της Βραζιλίας είχε τη στήριξη του απερχόμενου προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα, ο οποίος άφησε τον προεδρικό θώκο, μετά από δυο θητείες συγκεντρώνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Στόχος η καταπολέμηση της φτώχειας

Η 62χρονη Ντίλμα Ρούσεφ, δεσμεύθηκε να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο λαός της Βραζιλίας και να εργαστεί σκληρά για την καταπολέμηση της φτώχειας.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε λεπτό όταν αυτή τη χώρα υπάρχουν Βραζιλιάνοι που πεινάνε» δήλωσε στην πρώτη ομιλία της μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βραζιλία, υπάρχουν 20 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Στην ομιλία της, η νέα Πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι η εκλογή της πρώτης γυναίκας στο προεδρικό αξίωμα σηματοδοτεί την δημοκρατική πρόοδο της χώρας.

Η Ντίλμα Ρούσεφ, αναμένεται κατά την άσκηση των καθηκόντων της να συνεχίσει τις αριστερές πολιτικές του Λούλα Ντα Σίλβα, δίνοντας έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dtigUkeIwgI&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *